Tre aktier som är redo för revansch
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Tre aktier som är redo för revansch

Tre

Efter den intensiva noteringsvågen 2021 har många av de nya börsbolagen kämpat med fallande aktiekurser och ibland konkurs. Men det finns bolag som kan vara värda att hålla ögonen på. Privata Affärer har hittat tre intressanta aktier som har potential att återhämta sig och växa starkt framöver.

  • Truecaller: Ökad omsättning och stark användartillväxt.
  • Synsam: Framgångsrik abonnemangsmodell och stadig tillväxt.
  • Volvo Cars: Ambitiösa mål och ökad försäljning av elbilar.

Truecaller

Truecaller, som noterades 2021, har blivit en av de mest omtalade aktierna från den årgången, konstaterar Privata Affärer i analysen. Bolaget, som utvecklar en nummerupplysningstjänst, har sett en stark tillväxt, särskilt i Indien där majoriteten av intäkterna hämtas. Trots att annonsintäkterna har stagnerat något har företaget lyckats öka sina prenumerationsintäkter och intäkter från företagskunder.

Truecallers användarbas har vuxit med 40 miljoner på ett år och intäkterna har ökat med 10 procent till 427 miljoner kr i det senaste kvartalet. Bolaget har en stark kassa och introducerar nu utdelningar, vilket visar på ledningens självförtroende.

Synsam

Synsam har lyckats växa med en årstakt på cirka 10 procent under de senaste åren och har infört en abonnemangsmodell som ger stadigare intäkter. Optikkedjans planer för 2024-2026 inkluderar 90 nya butiker i Norden och en fortsatt stark tillväxt i onlineförsäljningen.

Bolaget har även breddat sin produktportfölj till att inkludera hörselhjälpmedel och har en hög lönsamhet i Sverige. Trots att aktiekursen har återvänt till introduktionsnivån från 2021, finns det potential för betydande vinstlyft de kommande åren, anser tidningen.

Volvo Cars

Volvo Cars noterades också 2021 och har sedan dess sett en ökning i försäljningen med 15 procent. Bolaget siktar på att hälften av deras bilar ska vara helt elektriska redan 2025. Målet är att nå en omsättning på 550 till 600 miljarder kr år 2026, med en rörelsemarginal på 8 procent.

Trots marknadens skepsis mot bilbranschen och teknikskiftet har Volvo Cars en stark potential om företaget lyckas nå sina ambitiösa mål, menar Privata Affärer. Aktiekursen har mer än halverats sedan toppen, men en framgångsrik leverans på målen kan innebära en stor uppsida.

Hos Börskollen ser vi fram emot att följa bolagens utveckling framöver.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Truecaller

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt