Trenden för Thule påväg att vända?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Trenden för Thule påväg att vända?

Trenden

Efter ett svårt år för det svenska frilufts- och sportföretaget Thule, finns det nu signaler om att företagets situation kan komma att förbättras. Cykelåterförsäljarnas lagernivåer börjar återgå till det normala, och företagets organiska tillväxt var positiv under det tredje kvartalet. Dessutom förväntas nya produktlanseringar bidra till ytterligare tillväxt under det kommande året.

Framtidsutsikter för Thule

Affärsvärlden presenterade i en analys under torsdagen att Thule har en potential på 25 procent i aktien på ett par års sikt. Tidningen förutspår att vinsttillväxten kommer att vara god under de kommande kvartalen. Det ska även bli intressant att följa företagets utveckling under ledning av den nya VD:n Mattias Ankarberg.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens råd till investerare

Även om Thules framtidsutsikter ser positiva ut, menar Affärsvärlden att det inte är tillräckligt för att ge ett köpråd för tillfället. Investerare som prioriterar kvalitet framför pris kan dock överväga att investera i företaget. Sammantaget är tidningens råd till investerare neutral. Det betyder att det för tillfället varken rekommenderas att köpa eller sälja aktier i Thule.

Om Thule

Thule är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 17622st ägare hos Avanza samt 3884st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Thule Grup är verksamma inom detaljhandeln. Bolaget bedriver tillverkning och försäljning utav produkter för sport- och fritidsbranschen. Produktportföljen är bred och inkluderar huvudsakligen cykelutrustning, vatten- och vintersportutrustning samt väskor och fodral. Verksamhet innehas global nivå med produkter som säljs under varumärkena Thule och Case Logic. Bolaget grundades 1942 och har sitt huvudkontor i Malmö.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Case Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt