Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Trender på kryptomarknaden att följa under 2022

Den ständigt växande marknaden för kryptovaluta gjorde sitt bästa år någonsin under 2021. Därför råder det inga tvivel om att den kommer ha förstoringsglaset på sig även under 2022. Framför allt kommer många som investerar att vilja följa kryptomarknadens hetaste trender.

Att handla med virtuella betalningsmedel som inte regleras av centralbanken har på kort tid etablerat sig runt om i världen. Intresset för dem har gjort att vi de senaste åren sett en rad nya typer av kryptovalutor dyka upp och växa i värde. Flera av dem, som du kan läsa mer om på den internationella handelssajten AvaTrade SE, har således blivit populära som investeringsform.

Ethereum den snabbast växande valutan

Kryptovalutan Ethereum nådde i höstas nya höjder när den i november passerade sitt högsta värde någonsin. I november värderades en ether till 4800 amerikanska dollar och fortsatt starkt året ut, även om den då minskade något i värde. Vad gäller dess potentiella värde under 2022 så förväntas det öka i stadig takt, mycket på grund av att det institutionella intresset för Ethereum fortsätter att växa.

Tittar vi ännu längre framåt i tiden finns det de prognoser som spår att värdet på en ETH kan ha tiodubblat sitt värde när vi är framme vid 2030. Med detta sagt kan vi för stunden konstatera att ethereum är en av de hetaste trenderna på kryptomarknaden, om inte den allra hetaste.

Parallellt med att värdet på altcoinen Ethereum förväntas stiga räknar man också med att den största av dem, Bitcoin, når nya höjder. Enligt Yahoo Finance kan vi komma att se valutan nå ett värde på över 70 000 amerikanska dollar under 2022.

Detta skulle innebära en markant ökning från värdet som i skrivande stund befinner sig på strax över 46 000 amerikanska dollar. Här hittar du flera prisgrafer och aktuella nyheter om kryptovalutor.

Allt fler institutionella investerare

2020 var ett rejält utmanande år för världens ekonomi och finansmarknadens konventionella system. Då fick vi se allt fler institutionella investerare växla över till digitala valutor och nå stora framgångar på kryptomarknaden, som vuxit med över femhundra procent.

En fortsatt ökad reglering av kryptomarknaden lär sannolikt göra att mängden organisationer som går över till kryptovalutor större och större. Man menar då att valutorna i samband med det kommer att höja sina värden ytterligare.

Hur exakt trenderna kommer att hålla i sig under året återstår att se, men en sak som är säker är att de alla spekulationerna om kryptomarknaden kommer vara ihärdiga.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt