Nyhet

Trender på kryptomarknaden att följa under 2022

Den ständigt växande marknaden för kryptovaluta gjorde sitt bästa år någonsin under 2021. Därför råder det inga tvivel om att den kommer ha förstoringsglaset på sig även under 2022. Framför allt kommer många som investerar att vilja följa kryptomarknadens hetaste trender.

Att handla med virtuella betalningsmedel som inte regleras av centralbanken har på kort tid etablerat sig runt om i världen. Intresset för dem har gjort att vi de senaste åren sett en rad nya typer av kryptovalutor dyka upp och växa i värde. Flera av dem, som du kan läsa mer om på den internationella handelssajten AvaTrade SE, har således blivit populära som investeringsform.

Ethereum den snabbast växande valutan

Kryptovalutan Ethereum nådde i höstas nya höjder när den i november passerade sitt högsta värde någonsin. I november värderades en ether till 4800 amerikanska dollar och fortsatt starkt året ut, även om den då minskade något i värde. Vad gäller dess potentiella värde under 2022 så förväntas det öka i stadig takt, mycket på grund av att det institutionella intresset för Ethereum fortsätter att växa.

Tittar vi ännu längre framåt i tiden finns det de prognoser som spår att värdet på en ETH kan ha tiodubblat sitt värde när vi är framme vid 2030. Med detta sagt kan vi för stunden konstatera att ethereum är en av de hetaste trenderna på kryptomarknaden, om inte den allra hetaste.

Parallellt med att värdet på altcoinen Ethereum förväntas stiga räknar man också med att den största av dem, Bitcoin, når nya höjder. Enligt Yahoo Finance kan vi komma att se valutan nå ett värde på över 70 000 amerikanska dollar under 2022.

Detta skulle innebära en markant ökning från värdet som i skrivande stund befinner sig på strax över 46 000 amerikanska dollar. Här hittar du flera prisgrafer och aktuella nyheter om kryptovalutor.

Allt fler institutionella investerare

2020 var ett rejält utmanande år för världens ekonomi och finansmarknadens konventionella system. Då fick vi se allt fler institutionella investerare växla över till digitala valutor och nå stora framgångar på kryptomarknaden, som vuxit med över femhundra procent.

En fortsatt ökad reglering av kryptomarknaden lär sannolikt göra att mängden organisationer som går över till kryptovalutor större och större. Man menar då att valutorna i samband med det kommer att höja sina värden ytterligare.

Hur exakt trenderna kommer att hålla i sig under året återstår att se, men en sak som är säker är att de alla spekulationerna om kryptomarknaden kommer vara ihärdiga.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt