Trots 50 % substansrabatt – Afv ger neutralt råd för investmentbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Trots 50 % substansrabatt – Afv ger neutralt råd för investmentbolaget

Trots

Investmentbolaget VNV, med fokus på venture capital, handlas för tillfället med en substansrabatt på 51 procent. Aktiemarknaden uppvisar en viss nervositet inför bolagets stora obligationsförfall nästa år och ifrågasätter dessutom VNV:s redovisade värden, trots att nyligen gjorda transaktioner pekar på att dessa värden kan vara korrekta.

  • VNV handlas med en substansrabatt på 51 procent, vilket tyder på att aktiemarknaden hyser viss skepsis mot bolagets värderingar.
  • Trots att nyligen genomförda transaktioner tyder på att VNV:s bokförda värden kan vara korrekta, råder oro på aktiemarknaden inför bolagets stora obligationsförfall nästa år.

I en analys som publicerades av Affärsvärlden på fredagen framgår det att marknaden känner en oro över VNV:s kommande obligationsförfall och att det finns en viss misstro mot bolagets redovisade värden. Trots detta pekar de transaktioner som nyligen genomförts på att de bokförda värdena inte är så felaktiga som substansrabatten antyder.

Misstro mot VNV:s bokförda värden

Det råder en viss skepsis på marknaden gällande VNV:s bokförda värden. Denna oro speglas i den betydande substansrabatten på 51 procent som bolaget för närvarande handlas med. Trots detta finns det indikationer i form av nyligen genomförda transaktioner som tyder på att de bokförda värdena är korrekta.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens syn på VNV

Enligt Affärsvärlden består VNV:s portfölj av flera intressanta tillgångar, vilka kan vara svåra att exponera sig mot som privatinvesterare. Affärsvärlden avstår dock från att ge ett köpråd, med hänvisning till att de skulle vilja se större transparens gällande portföljbolagens räkenskaper. "Vi stannar vid ett neutralt råd", skriver Affärsvärlden i sin analys.

Hos oss på Börskollen följer vi situationen noggrant och kommer att fortsätta rapportera om utvecklingen gällande VNV:s substansrabatt och marknadens respons.

Börskollen om VNV Global

VNV Global är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern VNV på Mid Cap. VNV Global verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 22908 st ägare hos Avanza samt 4449 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

VNV Global är ett investmentbolag som fokuserar på långsiktiga investeringar i primärt onoterade bolag i både utvecklade marknader och tillväxtmarknader. Bolagets affärsidé är att identifiera och investera i tillgångar med värdeökningspotential, med ett övergripande fokus på bolag med starka nätverkseffekter. Portföljen består av innehav inom sektorerna digital hälsa, mobilitet och online marknadsplatser. Bolaget gick tidigare under namnet Vostok New Ventures. Huvudkontoret ligger i Hamilton, Bermuda

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om VNV Global, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om VNV Global

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien VNV Global

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt