Trots börsfall – Affärsvärlden behåller köprådet för Dustin
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Trots börsfall – Affärsvärlden behåller köprådet för Dustin

Trots

IT-återförsäljaren Dustin tappar över 9 procent på börsen efter att ha presenterat ett justerat ebita-resultat som inte levde upp till förväntningarna. Trots utmaningar på marknaden ser Affärsvärlden ljusglimtar och behåller sitt köpråd för aktien.

  • Dustin faller kraftigt på börsen efter rapportpresentation.
  • Justerat ebita-resultat missade marknadens förväntningar.
  • Affärsvärlden behåller köprådet tack vare förbättrad balansräkning.

IT-återförsäljaren Dustin har haft en tuff dag på börsen efter att ha presenterat sin senaste rapport. Aktien föll över 9 procent efter att företagets justerade ebita-resultat inte nådde upp till marknadens förväntningar. Trots detta väljer Affärsvärlden att behålla sitt köpråd för Dustin.

Utmanande marknad men positiva signaler

Marknadsläget beskrivs som utmanande för Dustin, men Affärsvärlden ser ändå vissa ljuspunkter. Tidningen noterar att balansräkningen är i bättre skick än på länge, vilket kan ge bolaget en stabilare grund att stå på i en svår marknad.

Historiska marginaler kan återfås

Affärsvärlden menar att om Dustin kan nå sina historiska marginalnivåer, så kan aktien fortfarande vara en bra placering. "Balansräkningen är i bättre skick på länge. Men Dustin har marknaden emot sig för tillfället. Kan Dustin nå historiska marginalnivåer borde aktien bli en okej placering. Vi behåller köprådet," skriver tidningen i sin analys. För mer information, läs hela analysen hos Affärsvärlden.

Hos Börskollen ser vi att det är viktigt att följa utvecklingen noga och vara medveten om de risker som finns på en utmanande marknad. Trots dagens negativa kursutveckling ser vi potential i Dustin om bolaget lyckas återhämta sina marginaler.

Börskollen om Dustin Group

Dustin Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern DUST på Mid Cap. Dustin Group verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 8989 st ägare hos Avanza samt 2208 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Dustin Group opererar inom tekniksektorn och specialiserar sig på att leverera IT-produkter och relaterade tjänster, med en huvudfokus på både hårdvara och mjukvara. Företagets huvudsakliga marknad är Norden, där de betjänar både företag och privatpersoner. Dustin Group grundades år 1984 och har sitt huvudkontor beläget i Nacka Strand.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Dustin Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Dustin Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Dustin Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt