Trots motgångar – teknikhandelsbolaget är fortfarande "en aktie för byrålådan"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Trots motgångar – teknikhandelsbolaget är fortfarande "en aktie för byrålådan"

Trots

Indutrade, det framstående teknikhandelsbolaget, rapporteras vara fortsatt attraktivt för långsiktiga investerare trots att det nyligen presterade i nivå med index. Företaget, som har en historik av att prestera bra under ekonomiskt utmanande tider, fick ursprungligen ett köpråd från Dagens industri för ett år sedan.

Indutrades aktievärdering baseras på p/e 24 på den förväntade vinsten för nästa år. Även om detta är lägre än det femåriga genomsnittet på p/e 27, anses det inte vara en fyndvärdering. Trots en svag start i år har bolagets aktieprestation ändå hållit sig stark.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

"En aktie för byrålådan"

I ett försök att ge råd till investerare förklarade Dagens industri för ett år sedan att Indutrade är "en aktie för byrålådan" och bör plockas upp under dåliga börsdagar. Denna rekommendation kvarstår fortfarande, vilket indikerar att aktien kan vara ett starkt långsiktigt tillskott till investeringsportföljen.

Med tanke på bolagets historik av att stå starkt under utmanande ekonomiska förhållanden, kan Indutrade vara ett smart val för långsiktiga investerare som söker efter stabilitet och tillförlitlighet i sina portföljer. Trots nyligen motgångar, är Indutrade fortfarande en aktie att hålla ögonen på.

Om Indutrade

Indutrade är en återförsäljare av industriella komponenter, system och tillhörande tjänster. Bolagets produkter används vanligtvis i diverse produktionsprocesser bland större industriella aktörer. Verksamhet innehas på global nivå via flertalet etablerade dotterbolag, med störst närvaro inom den europeiska marknaden. En viktig faktor i affärsidén är att växa genom förvärv. Indutrade grundades ursprungligen 1978 och har sitt huvudkontor i Kista.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Indutrade

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Indutrade

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt