Trots motgångar – teknikhandelsbolaget är fortfarande "en aktie för byrålådan"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Trots motgångar – teknikhandelsbolaget är fortfarande "en aktie för byrålådan"

Trots

Indutrade, det framstående teknikhandelsbolaget, rapporteras vara fortsatt attraktivt för långsiktiga investerare trots att det nyligen presterade i nivå med index. Företaget, som har en historik av att prestera bra under ekonomiskt utmanande tider, fick ursprungligen ett köpråd från Dagens industri för ett år sedan.

Indutrades aktievärdering baseras på p/e 24 på den förväntade vinsten för nästa år. Även om detta är lägre än det femåriga genomsnittet på p/e 27, anses det inte vara en fyndvärdering. Trots en svag start i år har bolagets aktieprestation ändå hållit sig stark.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

"En aktie för byrålådan"

I ett försök att ge råd till investerare förklarade Dagens industri för ett år sedan att Indutrade är "en aktie för byrålådan" och bör plockas upp under dåliga börsdagar. Denna rekommendation kvarstår fortfarande, vilket indikerar att aktien kan vara ett starkt långsiktigt tillskott till investeringsportföljen.

Med tanke på bolagets historik av att stå starkt under utmanande ekonomiska förhållanden, kan Indutrade vara ett smart val för långsiktiga investerare som söker efter stabilitet och tillförlitlighet i sina portföljer. Trots nyligen motgångar, är Indutrade fortfarande en aktie att hålla ögonen på.

Om Indutrade

Indutrade är en återförsäljare av industriella komponenter, system och tillhörande tjänster. Bolagets produkter används vanligtvis i diverse produktionsprocesser bland större industriella aktörer. Verksamhet innehas på global nivå via flertalet etablerade dotterbolag, med störst närvaro inom den europeiska marknaden. En viktig faktor i affärsidén är att växa genom förvärv. Indutrade grundades ursprungligen 1978 och har sitt huvudkontor i Kista.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Indutrade

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Indutrade

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt