Trots rejäl miss – Tesla rusar i tvåsiffrigt i efterhandeln
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Trots rejäl miss – Tesla rusar i tvåsiffrigt i efterhandeln

Trots

Elbilstillverkaren Teslas delårsrapport för första kvartalet visade siffror under analytikernas förväntningar. Trots detta steg aktien med hela 13,3 procent i efterhandeln. Detta kan tillskrivas VD Elon Musks uttalande om att produktionen av deras nya prisvärda bilar kan starta redan i början av 2025, tidigare än vad som tidigare förväntats.

  • Trots en delårsrapport under förväntan steg Teslas aktie med 13,3 procent i efterhandeln.
  • Elon Musk meddelade att produktionen av nya prisvärda Tesla-bilar kan starta redan 2025.
  • Tesla planerar att säga upp över 6 000 anställda i Kalifornien och Austin som en del av en omstrukturering.

Det första kvartalets omsättning sjönk med 8,7 procent till 21,30 miljarder dollar, jämfört med analytikerkonsensus på 22,22. Antalet levererade bilar minskade med 9 procent till 386 810 enheter, samtidigt som antalet tillverkade bilar sjönk med 2 procent till 433 371 enheter. Justerat ebitda-resultat landade på 3,39 miljarder dollar med en justerad ebitda-marginal på 15,9 procent.

Musk ser ljusare framtid

Under rapportpresentationen meddelade Musk att bolaget planerar att börja tillverka nya modeller i början av 2025, eventuellt redan sent detta år. Musk lyfte även fram Teslas investeringar inom AI-infrastruktur. Trots detta uttryckte Tesla en viss pessimism kring utsikterna för 2024, med en förväntad tillväxttakt betydligt lägre än den som uppnåddes 2023.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Omstrukturering på gång

I samband med rapporten framgick det också att Tesla planerar att säga upp över 6000 anställda i Kalifornien och Austin som en del av en omstrukturering. Tesla flyttade sitt huvudkontor till Austin från Palo Alto i Kalifornien under 2021.

Även om Teslas rapport var under förväntan, visade efterhandeln att investerare är optimistiska om bolagets framtid. Hos Börskollen följer vi noga utvecklingen och ser fram emot att se hur Teslas planer på nya, prisvärda bilar kommer att påverka marknaden.

Börskollen om Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna produktionsanläggningar inom den nordamerikanska marknaden. Huvudkontoret är beläget i Palo Alto.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Tesla, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt