Trots starka rapporten – Affärsvärlden neutrala till Clas Ohlson
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Trots starka rapporten – Affärsvärlden neutrala till Clas Ohlson

Trots

Hemfixarkedjan Clas Ohlson presterar för närvarande mycket bra, men Affärsvärlden väljer ändå att ge ett neutralt investeringsråd. Bolagets nuvarande höga lönsamhet anses inte erbjuda tillräcklig uppsida för ett köpråd.

  • Clas Ohlson visar stark lönsamhet
  • Affärsvärlden ger neutralt råd
  • Potential finns men värderingen är hög

Stark lönsamhet men neutralt råd

Trots att Clas Ohlson visar imponerande lönsamhet väljer Affärsvärlden att ge ett neutralt råd i sin senaste analys. Enligt analysen är det bolagets höga lönsamhet som lockar, men samtidigt begränsar den höga värderingsmultipeln potentialen för ytterligare uppgång.

Affärsvärldens resonemang

I sin analys skriver Affärsvärlden: "Den som vågar sätta en hög värderingsmultipel på nuvarande höga lönsamhet ser potential i aktien (se optimistiskt scenario). Vi tänker oss 8% rörelsemarginal på sikt – även det en ganska hög siffra ställt mot bolagets historik – och använder en multipel på 10 gånger. Då finns inte tillräcklig uppsida för ett köpråd".

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Vår bedömning

På Börskollen anser vi att Affärsvärldens analys ger en nyanserad bild av Clas Ohlsons aktuella situation. Bolaget presterar starkt, men den höga värderingsmultipeln gör att en fortsatt uppgång inte är garanterad. För investerare innebär detta att det kan vara klokt att avvakta och följa utvecklingen noga.

Börskollen om Clas Ohlson

Clas Ohlson är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CLAS B på Mid Cap. Clas Ohlson verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 19441 st ägare hos Avanza samt 3347 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Clas Ohlson är en återförsäljare som specialiserar sig på tekniska produkter. Företaget har ett omfattande sortiment som inkluderar tekniska prylar, heminredning, samt bygg- och multimedialösningar. De driver sin verksamhet genom flera fysiska butiker och en e-handelsplattform. Deras kundbas består främst av privatpersoner, men även företagskunder handlar hos dem. Företaget är mest etablerat på den nordiska marknaden och har sitt huvudkontor i Insjön.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Clas Ohlson, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Clas Ohlson

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Clas Ohlson

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt