Trots tapp av rättigheter behåller Viaplay samma pris mot kunderna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Trots tapp av rättigheter behåller Viaplay samma pris mot kunderna

Trots

Viaplay Group, det välkända mediebolaget, har beslutat att inte sänka sina abonnemangsavgifter trots att företaget förlorat sändningsrättigheterna till Europa League och Conference League. Detta avslöjades av företagets VD i Sverige, Christian Albeck, i en intervju med Dagens industri.

  • Mediebolaget Viaplay Group kommer inte att sänka sina abonnemangsavgifter trots förlorade sändningsrättigheter till populära fotbollsturneringar.
  • Disney har meddelat att de kommer att ta över sändningsrättigheterna för de båda fotbollsturneringarna.

Enligt Albeck strävar Viaplay efter att ha ett konkurrenskraftigt pris på sin sportprodukt. Även om det ibland tillkommer nya rättigheter och vissa rättigheter försvinner, så justeras inte priset löpande efter dessa rättigheter. Detta innebär att förlusten av dessa fotbollsturneringar inte kommer att påverka priset på Viaplays abonnemang.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ingen information om eventuella ersättningar

Det finns för närvarande ingen information om ifall Viaplay planerar att ersätta de förlorade fotbollsturneringarna med något annat. Viaplays nuvarande utbud inkluderar bland annat sändningar från Premier League och Bundesliga. Det återstår att se om företaget kommer att lägga till fler fotbollsturneringar i framtiden som en del av deras erbjudande.

I Börskollen följer vi noggrant utvecklingen kring Viaplay Group och kommer att hålla våra läsare uppdaterade om eventuella förändringar i företagets strategier och erbjudanden.

Börskollen om Viaplay

Viaplay är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern VPLAY B på Mid Cap. Viaplay verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 25741 st ägare hos Avanza samt 8641 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Viaplay Group är verksamt inom underhållningsbranschen. Inom bolaget återfinns ett brett utbud av TV kanaler, streamingtjänster samt radiostationer, som vidaresänds runtom den nordiska marknaden. Mer kända varumärken inkluderar ViaPlay, Rix FM samt Viasat. Kunderna återfinns bland företagskunder, där utbudet består av annonsering och digitala marknadsföringstjänster, samt bland privata användare.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Viaplay, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Viaplay

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt