Trots tidningens varningar: Riskkapitalbolagets aktie fortsätter rusa
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Trots tidningens varningar: Riskkapitalbolagets aktie fortsätter rusa

Trots

Riskkapitalbolaget Transferators aktie har sett en kraftig uppgång sedan Affärsvärlden gav ett säljråd i juni förra året. I en ny analys ifrågasätter tidningen den senaste tidens kursutveckling och betonar att aktien nu är övervärderad.

  • Transferators aktie har ökat kraftigt trots tidigare säljråd
  • Affärsvärlden anser att aktien är övervärderad
  • Investeringar i Transferator jämförs med onoterade investeringar

Enligt en ny analys från Affärsvärlden har Transferators aktie rusat på ett sätt som bedöms som orimligt. Trots att tidningen gav ett säljråd i juni förra året, har aktien fortsatt att stiga kraftigt.

Bevisad ledarskicklighet men låg likviditet

Affärsvärlden påpekar att Transferators ledning har visat sig vara mycket skicklig. Dock är likviditeten i aktien så låg att en investering i Transferator i princip kan likställas med en investering i ett onoterat bolag. Detta innebär att det kan vara svårt att köpa och sälja aktier utan att påverka kursen nämnvärt.

Övervärderad aktie

Trots ledningens skicklighet anser Affärsvärlden att aktien är klart övervärderad på de nuvarande kursnivåerna. De skriver: "Transferators ledning är bevisat skickliga. Likviditeten i aktien är obefintlig och en investering i Transferator blir därmed i princip som en investering i onoterat. Det behöver trots detta inte vara fel att köpa Transferator runt substansvärdet. Varför någon köper aktien så här långt över substansen är dock obegripligt. På de här kursnivåerna är aktien en solklar säljkandidat."

Slutsats

Vi på Börskollen ser att Affärsvärlden har en tydlig ståndpunkt när det gäller Transferators aktie. Trots en bevisat skicklig ledning och intressanta investeringsmöjligheter, bedöms aktien som kraftigt övervärderad och rekommenderas därför som en säljoption på nuvarande kursnivåer.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Transferator

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Transferator

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt