Trump Media varnar för nakenblankning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Trump Media varnar för nakenblankning

Trump

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Varningen utfärdas sedan Trump Media – som äger ex-presidenten Donald Trumps sociala nätverk Truth Social – gett sina aktieägare detaljerade instruktioner om att undvika att låna ut sina Trump Media-aktier till blankare.

Blankning – en vanlig och tillåten investerarstrategi – brukar också kallas kort position på marknaden. Grundprincipen är att en investerare säljer en lånad aktie i hopp om att kunna lämna tillbaka aktien till ägaren i ett senare skede, när kursen har fallit.

Nakenblankning innebär i korthet att det har gjorts blankningsaffärer i en aktie utan att de inblandade haft täckning i form av lånade aktier – vilket kan strida mot marknadsregler.

Trump Media tog sig in på Nasdaqbörsen den 26 mars i år via ett så kallat förvärvsbolag som redan var noterat. Öppningskursen var 70,90 dollar per aktie. Kursen har sedan dess rasat till strax under 40 dollar i terminshandeln på Wall Street inför veckans sista handelsdag.

Donald Trump, som ser ut att bli Republikanska partiets kandidat i presidentvalet i höst, är största ägaren i Trump Media med nästan 60 procent av aktierna.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Trump Media

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Trump Media

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt