Två AI-aktier att köpa och äga kommande 20 år
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Två AI-aktier att köpa och äga kommande 20 år

Två

Den blomstrande marknaden för artificiell intelligens (AI) erbjuder en mängd investeringsmöjligheter, men alla AI-aktier är inte värda att köpa. Bland de företag som redan genererar vinst och ökar sina intäkter utmärker sig Snowflake och Microsoft – anser amwerikanska The Motley Fool.

  • Snowflake har snabbt vuxit inom molnbaserad databehandling och ökat sina intäkter från $592 miljoner till $2 miljarder under de senaste tre åren.
  • Microsofts konkurrensfördel ligger i dess välbekanta programvaror, såsom Office och Windows, vilka står för företagets högmarginalintäkter.

Enligt IDC väntas utgifterna för generativ AI-programvara växa med 73% årligen fram till 2027, vilket gör dessa två företag till attraktiva investeringsalternativ på lång sikt.

Detta rapporterar Yahoo Finance / The Motley Fool om.

Snowflakes snabbväxande molntjänst

Snowflake har upplevt en snabb tillväxt inom molnbaserad databehandling, med intäkter som ökat från $592 miljoner till $2 miljarder under de senaste tre åren. Företagets datamolnplattform möjliggör mer kostnadseffektiv datahantering och lockar allt fler kunder som vill utnyttja möjligheterna med AI-teknologi.

En av de största utmaningarna för företag som vill använda AI är tillgången på kvalitativ data för att träna sina modeller. Snowflake löser detta problem med sin datamarknadsplats, där kunder kan köpa data från andra företag. Denna funktion har blivit allt mer populär och 28% av Snowflakes kunder delar nu data på marknadsplatsen, en ökning från 22% för ett år sedan, framgår av analysen.

Microsofts AI-strategi

Microsofts konkurrensfördel ligger i det faktum att miljontals konsumenter och företag är bekanta med dess programvaror som Office och Windows. Företagets lönsamma mjukvaru- och molnverksamheter är nyckeldrivare för högmarginalintäkter. Detta resulterade i $63 miljarder i fritt kassaflöde under det senaste året, och Microsoft investerar nu dessa pengar för att omvandla sig till ett AI-tjänsteföretag som kan driva mer tillväxt och fortsätta att öka aktiens värde.

Microsoft har utökat tillgängligheten för Copilot, en generativ AI-assistent, som en del av strategin att förvandla Windows till en AI-plattform. Företaget kommer att ta ut $20 per månad för Copilot Pro för enskilda användare, medan företagskunder kommer att betala $30, lyfter analysen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt