Två AI-aktier att köpa och äga kommande 20 år
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Två AI-aktier att köpa och äga kommande 20 år

Två

Den blomstrande marknaden för artificiell intelligens (AI) erbjuder en mängd investeringsmöjligheter, men alla AI-aktier är inte värda att köpa. Bland de företag som redan genererar vinst och ökar sina intäkter utmärker sig Snowflake och Microsoft – anser amwerikanska The Motley Fool.

  • Snowflake har snabbt vuxit inom molnbaserad databehandling och ökat sina intäkter från $592 miljoner till $2 miljarder under de senaste tre åren.
  • Microsofts konkurrensfördel ligger i dess välbekanta programvaror, såsom Office och Windows, vilka står för företagets högmarginalintäkter.

Enligt IDC väntas utgifterna för generativ AI-programvara växa med 73% årligen fram till 2027, vilket gör dessa två företag till attraktiva investeringsalternativ på lång sikt.

Detta rapporterar Yahoo Finance / The Motley Fool om.

Snowflakes snabbväxande molntjänst

Snowflake har upplevt en snabb tillväxt inom molnbaserad databehandling, med intäkter som ökat från $592 miljoner till $2 miljarder under de senaste tre åren. Företagets datamolnplattform möjliggör mer kostnadseffektiv datahantering och lockar allt fler kunder som vill utnyttja möjligheterna med AI-teknologi.

En av de största utmaningarna för företag som vill använda AI är tillgången på kvalitativ data för att träna sina modeller. Snowflake löser detta problem med sin datamarknadsplats, där kunder kan köpa data från andra företag. Denna funktion har blivit allt mer populär och 28% av Snowflakes kunder delar nu data på marknadsplatsen, en ökning från 22% för ett år sedan, framgår av analysen.

Microsofts AI-strategi

Microsofts konkurrensfördel ligger i det faktum att miljontals konsumenter och företag är bekanta med dess programvaror som Office och Windows. Företagets lönsamma mjukvaru- och molnverksamheter är nyckeldrivare för högmarginalintäkter. Detta resulterade i $63 miljarder i fritt kassaflöde under det senaste året, och Microsoft investerar nu dessa pengar för att omvandla sig till ett AI-tjänsteföretag som kan driva mer tillväxt och fortsätta att öka aktiens värde.

Microsoft har utökat tillgängligheten för Copilot, en generativ AI-assistent, som en del av strategin att förvandla Windows till en AI-plattform. Företaget kommer att ta ut $20 per månad för Copilot Pro för enskilda användare, medan företagskunder kommer att betala $30, lyfter analysen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt