Två AI-aktier att köpa och äga kommande 20 år
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Två AI-aktier att köpa och äga kommande 20 år

Två

Den blomstrande marknaden för artificiell intelligens (AI) erbjuder en mängd investeringsmöjligheter, men alla AI-aktier är inte värda att köpa. Bland de företag som redan genererar vinst och ökar sina intäkter utmärker sig Snowflake och Microsoft – anser amwerikanska The Motley Fool.

  • Snowflake har snabbt vuxit inom molnbaserad databehandling och ökat sina intäkter från $592 miljoner till $2 miljarder under de senaste tre åren.
  • Microsofts konkurrensfördel ligger i dess välbekanta programvaror, såsom Office och Windows, vilka står för företagets högmarginalintäkter.

Enligt IDC väntas utgifterna för generativ AI-programvara växa med 73% årligen fram till 2027, vilket gör dessa två företag till attraktiva investeringsalternativ på lång sikt.

Detta rapporterar Yahoo Finance / The Motley Fool om.

Snowflakes snabbväxande molntjänst

Snowflake har upplevt en snabb tillväxt inom molnbaserad databehandling, med intäkter som ökat från $592 miljoner till $2 miljarder under de senaste tre åren. Företagets datamolnplattform möjliggör mer kostnadseffektiv datahantering och lockar allt fler kunder som vill utnyttja möjligheterna med AI-teknologi.

En av de största utmaningarna för företag som vill använda AI är tillgången på kvalitativ data för att träna sina modeller. Snowflake löser detta problem med sin datamarknadsplats, där kunder kan köpa data från andra företag. Denna funktion har blivit allt mer populär och 28% av Snowflakes kunder delar nu data på marknadsplatsen, en ökning från 22% för ett år sedan, framgår av analysen.

Microsofts AI-strategi

Microsofts konkurrensfördel ligger i det faktum att miljontals konsumenter och företag är bekanta med dess programvaror som Office och Windows. Företagets lönsamma mjukvaru- och molnverksamheter är nyckeldrivare för högmarginalintäkter. Detta resulterade i $63 miljarder i fritt kassaflöde under det senaste året, och Microsoft investerar nu dessa pengar för att omvandla sig till ett AI-tjänsteföretag som kan driva mer tillväxt och fortsätta att öka aktiens värde.

Microsoft har utökat tillgängligheten för Copilot, en generativ AI-assistent, som en del av strategin att förvandla Windows till en AI-plattform. Företaget kommer att ta ut $20 per månad för Copilot Pro för enskilda användare, medan företagskunder kommer att betala $30, lyfter analysen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.