Två bränder på Northvolt Labs i Västerås under året
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Två bränder på Northvolt Labs i Västerås under året

Två

Två bränder har inträffat på Northvolt Labs i Västerås under året, båda med batterier som fattat eld. Kommunikationschefen Matti Kataja betonar att säkerheten har högsta prioritet och att incidenterna är ovanliga. Enligt Northvolt har inga anställda skadats och företagets rutiner har fungerat väl.

  • Två bränder på Northvolt Labs i Västerås under 2023
  • Säkerheten prioriteras högt enligt kommunikationschefen
  • Inga skador på personal och fungerande rutiner

Enligt en rapport från Dagens Industri har det under året inträffat två bränder i Northvolt Labs lokaler i Västerås. Vid båda tillfällena var det batterier som fattade eld, vilket kommunikationschefen Matti Kataja beskriver som mycket ovanliga händelser.

Säkerhet i fokus

Kataja förklarar att säkerheten har högsta prioritet på Northvolt, särskilt med tanke på de risker som finns med termisk rusning i batteriproduktion och batterilagring. "Säkerheten har högsta prioritet då det kan uppstå termisk rusning i celler i batteriproduktion och batterilagring. Av denna anledning är våra fabriker designade för att minimera risken för brand och för att vi snabbt ska kunna få kontroll och släcka om något inträffar", säger han till Dagens Industri.

Inga kopplingar mellan incidenterna

Northvolt har klargjort att de två bränderna inte har någon koppling till varandra och att inga anställda har kommit till skada. Företagets rutiner har fungerat väl vid båda tillfällena, vilket ska ha bidragit till att minimera skadorna. "Inga batterier som vi har levererat har självantänt. Vi är stolta över att vi aldrig har levererat en battericell som hamnat i termisk rusning", tillägger Kataja.

Hos Börskollen ser vi att säkerhetsfrågorna inom batteriproduktion är av stor vikt, och Northvolts hantering av dessa incidenter visar på deras engagemang för att upprätthålla högsta möjliga säkerhetsstandarder.

Börskollen om Northvolt

Northvolt AB är ett svenskt företag som håller på att uppföra en fabrik i Skellefteå för att tillverka litiumjonbatterier, både för elbilar och för energilagring. Bolaget grundades 2015 av Peter Carlsson och hette då SGF Energy.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Northvolt, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Northvolt

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Northvolt

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt