Två bredbandsleverantörer – En köp och en avvakta
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Två bredbandsleverantörer – En köp och en avvakta

Två

Enligt en nyligen publicerad analys av Affärsvärlden visar bredbandsspecialisten Bredband2 en starkare rörelsemarginal efter förvärvet av A3 än tidigare. Trots denna positiva utveckling anses aktien vara undervärderad. Med ett optimistiskt scenario kan aktien potentiellt öka med 35 procent under de kommande åren.

Bredband2 har visat på en imponerande tillväxt efter dess förvärv av A3. Analysen från Affärsvärlden belyste att företaget nu har en högre rörelsemarginal i jämförelse med perioden före förvärvet. Trots detta anses aktien inte vara överdrivet värderad, vilket kan innebära en attraktiv investeringsmöjlighet för investerare.

Bredband2:s tillväxt och insiders köp av aktier

En annan central värdedrivare för Bredband2 är att företaget förväntas öka sitt kundintag och den organiska tillväxten under 2024. Dessutom har insiders, det vill säga företagets ledning och anställda, köpt en del aktier under det senaste året. Detta ses som ett positivt tecken och stärker förtroendet för företaget.

Affärsvärldens rekommendation: Köp

Med tanke på Bredband2:s starka ekonomiska utveckling och den potentiella uppsidan i aktien, råder Affärsvärlden sina läsare att köpa aktien. "Uppsidan är helt okej och rådet blir köp", skriver tidningen i sin slutsats.

Bahnhof – En av Sveriges största bredbandsoperatörer

Bahnhof, en av Sveriges största bredbandsoperatörer, har nyligen ökat sina satsningar på företagsmarknaden och har samtidigt planer på att expandera utanför Sveriges gränser. Men frågan är om dessa manövrer kommer att räcka för att balansera ut den minskande tillväxten på den svenska marknaden.

Övervärderad aktie trots starkt varumärke

Affärsvärlden, som genomfört en detaljerad analys av företaget, anser att Bahnhofs aktie ser ganska dyr ut, givet de lågt ställda förväntningarna. På lång sikt, över ett par år, ser tidningen en potential för 18 procent tillväxt i aktien.

Affärsvärlden hyllar Bahnhof för deras starka varumärke, tillväxt och lönsamhet och erkänner att företaget är den klart mest välskötta bredbandsoperatören.

Affärsvärldens rekommendation: Neutral

Men trots detta menar Affärsvärlden att värderingen av aktien är för hög för att vara köpvärd. Deras råd blir därför att hålla en neutral ställning till aktien.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bahnhof

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt