Två finanstidningar ger rådet att avvakta – tuff höst väntar bolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Två finanstidningar ger rådet att avvakta – tuff höst väntar bolaget

Två

Husvagns- och husbilstillverkaren Kabe har framgångsrikt minskat sitt beroende av den svenska marknaden, som nu endast utgör en tredjedel av bolagets intäkter. Enligt en analys från Affärsvärlden gynnas Kabe av den ökande friluftstrenden och har en stark marknadsposition. Tidningen ser en potential på 24 procent i aktien på ett par års sikt.

  • Kabe har minskat sitt beroende av den svenska marknaden.
  • Bolaget gynnas av den växande friluftstrenden.
  • Affärsvärlden ser en potential på 24 procent i aktien.

Stark marknadsposition och växande friluftstrend

Kabe har under de senaste åren arbetat aktivt för att minska sitt beroende av den svenska hemmamarknaden. Idag står den svenska marknaden för drygt en tredjedel av bolagets intäkter. Denna strategi har gjort Kabe mindre sårbart för förändringar på den inhemska marknaden och öppnat upp för nya möjligheter internationellt.

En annan viktig faktor som gynnar Kabe är den växande trenden för friluftsliv och camping. Allt fler människor väljer att semestra i husvagnar och husbilar, vilket har lett till en ökad efterfrågan på Kabes produkter. Detta tillsammans med bolagets starka marknadsposition gör att de står väl rustade för framtiden.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Börsvärdering och framtida potential

Enligt Affärsvärlden värderas Kabe-aktien inte särskilt högt, vilket innebär att det finns en uppsida för investerare. Tidningen förutspår i sitt huvudscenario en potential på 24 procent för aktien inom de närmaste åren. Trots att aktien lever en ganska anonym tillvaro på börsen, bedöms uppsidan som "helt okej".

I sin slutsats ger Affärsvärlden en neutral rekommendation för Kabe-aktien. "Aktien värderas som vanligt inte särskilt högt och Kabe lever en ganska anonym börstillvaro. Uppsidan är helt okej. Sammantaget blir rådet neutral", skriver tidningen.

Även Di rekommenderar investerare att avvakta

Di, som för ett år sedan rådde investerare att köpa Kabe, har idag uppdaterat sin analys och råder nu till att ta hem vinsten och ställa sig på sidlinjen;

"Långsiktigt är aktien fortsatt intressant. Men då avslutningen på året riskerar att bli svag och aktien har stigit över 50 procent senaste året är det läge för kortsiktiga investerare att plocka hem vinsten", skriver tidningen och pekar bland annat på risken för en dystrare höst eftersom Kabe i den senaste rapporten påtalade att återförsäljarna står med relativa stora lager i husvagns- och husbilshallarna ute i Europa.

Här på Börskollen ser vi fram emot att följa Kabes fortsatta utveckling och hur deras internationella satsningar kommer att påverka bolagets framtid på börsen.

Börskollen om Kabe

Kabe är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern KABE B på Mid Cap. Kabe verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 3431 st ägare hos Avanza samt 635 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Kabe Group är en tillverkare och återförsäljare av husvagnar, husbilar och andra mobila enheter samt campingtillbehör till den europeiska marknaden. Utöver har bolaget framtagit patenterade golvvärmesystem, ventilationssystem och egenutvecklade plastreglar. Bolaget startades av Kurt Blomqvist 1957 och verksamheten har sitt säte i Tenhult.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Kabe, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kabe

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kabe

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt