UBS gillar AAK – inleder bevakning med köp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

UBS gillar AAK – inleder bevakning med köp

UBS

Investmentbanken UBS har påbörjat bevakning av AAK, en producent av växtbaserade specialingredienser, och rekommenderar köp med en riktkurs på 350 kronor. UBS förväntar sig att AAK kommer prestera bättre än marknadens nuvarande konsensus för rörelseresultatet under 2024-2025.

  • UBS rekommenderar köp av AAK med riktkurs 350 kronor.
  • Förväntad överträffning av konsensus för rörelseresultat 2024-2025.
  • Potential för hållbar volymtillväxt och högre avkastning till aktieägarna.

AAK:s förväntade prestation

Den tunga investmentbanken UBS har inlett bevakning av AAK och utfärdat en köprekommendation med en riktkurs på 350 kronor. Banken förväntar sig att AAK kommer att prestera bättre än konsensus för rörelseresultatet under 2024-2025, med UBS-estimat som ligger 6 respektive 10 procent över rådande konsensus.

Potential för hållbar tillväxt

UBS ser även möjligheter för AAK att uppnå hållbar volymtillväxt på 3 procent under perioden 2024-2028. Detta är en viktig aspekt för investerare som letar efter långsiktig tillväxtpotential. Vidare räknar banken med att AAK kan bibehålla och öka sin lönsamhet, mätt i ebit/kg. UBS prognoser för i år visar en ebit/kg-nivå på 2,2 kronor, jämfört med konsensus på 2,1 kronor. Förra året var denna nivå 2,08 kronor i fjärde kvartalet och 1,94 kronor för helåret.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Högre avkastning och förvärv

Vidare ser UBS utrymme för AAK att erbjuda högre avkastning till aktieägarna samt genomföra strategiska förvärv som kan bidra till tillväxten. Dessa faktorer bidrar till den positiva synen på AAK:s framtid.

Vi på Börskollen noterar att AAK:s aktie har stigit med 2,1 procent till 298,60 kronor idag, efter nyheten om UBS bevakning och rekommendation.

Börskollen om AAK

AAK är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern AAK på Large Cap. AAK verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 11749 st ägare hos Avanza samt 2876 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

AAK tillverkar vegetabiliska oljor och fetter som ersätter mjölkfett och kakaosmör. Deras produkter används också i chokladfyllningar, konfektyr och kosmetika. Företaget är verksamt globalt genom flera affärsområden med specifika fokus, och vissa projekt utvecklas tillsammans med kunder. De har störst närvaro i Nordamerika och Europa, och deras huvudkontor är beläget i Malmö.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om AAK, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om AAK

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien AAK

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt