Umida och Joluca Cocktails presenterar ny funktionsdryck
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Umida och Joluca Cocktails presenterar ny funktionsdryck

Umida

Dryckesföretaget Umida har i samarbete med Joluca Cocktails skapat en ny serie funktionsdrycker. Produkterna, som kommer att finnas tillgängliga för inköpare inom dagligvaru- och servicehandeln, förväntas lanseras i butiker i början av september. Umida har även ingått ett samarbete med Arvid Nordquist som säljpartner till produkterna.

  • Umida och Joluca Cocktails har tillsammans skapat en ny serie funktionsdrycker.
  • Produkterna förväntas finnas i butik i början av september.
  • Umida har ingått ett samarbete med Arvid Nordquist som säljpartner.

I samband med lanseringen av dessa drycker kommer Umida att presentera en ny serie under varumärket Joluca, vilket ägs gemensamt av Umida och humorgruppen JLC. Funktionsdrycker, särskilt energidrycker, har upplevt en stark tillväxt under de senaste 15 åren. Försäljningen inom dagligvaruhandeln och servicehandeln uppgick till 5,5 miljarder kronor år 2023.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Framtida potential

"Detta kommer att bli en väldigt spännande lansering och har potential att bli det största som hänt inom Umida. Vi har följt denna kategori under cirka 5 år och jag har en stark tilltro till att alla stjärnor nu står rätt för att detta projekt ska bli framgångsrik. Vi har ett av Nordens starkaste säljbolag, Sveriges mäktigaste inom social media samt vår prisbelönta smakkvalitet. Produkterna sticker verkligen ut vid de blindprovningar som vi genomfört med konsumenter och genom att lansera produkter både med och utan koffein når vi hela JLCs följarskara oavsett ålder", säger Umidas vd Filip Lundquist.

Umida planerar att återkomma med en finansiell prognos för de nya produkterna efter att listningsbeslut har fattats i juni. Här på Börskollen följer vi utvecklingen med spänning.

Börskollen om Umida

Umida är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern UMIDA B på Spotlight. Umida verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 1523 st ägare hos Avanza samt 251 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Umida Group innehar verksamhet inom dryckesbranschen. Verksamheten utgår ifrån koncernens dotterbolag inkluderande Götene Vin & Spritfabrik, Vinfabriken samt Cefour International. Idag producerar och importerar koncernen alkoholhaltiga- och icke alkoholhaltiga drycker samt övriga flytande livsmedel. En del av produkterna säljs även under egna varumärken. Koncernen innehar verksamhet på global nivå, med huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Umida, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Umida

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Umida

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt