Uppgifter: EQT:s jättenotering väntas ske före månadsskiftet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Uppgifter: EQT:s jättenotering väntas ske före månadsskiftet

Uppgifter:

Schweiziska skönhetsbolaget Galderma, som ägs av EQT, förväntas noteras på Zürichs börs i slutet av mars, enligt EQT-chefen Christian Sinding. Siktet är inställt på att samla in 2,3 miljarder dollar, men värderingen är ännu oklar. EQT planerar att sälja en mindre andel aktier i samband med noteringen.

  • Galderma planerar att noteras på Zürichs börs och hoppas på att dra in 2,3 miljarder dollar.
  • EQT förväntar sig att sälja en mindre andel aktier vid noteringen.

Christian Sinding förklarade planerna om noteringen och dess tidsschema under en intervju med Dagens Industri. "Vi har väl inte skrivit något helt explicit, men det brukar ta lite över två veckor mellan ITF (avsikt om notering) och listning, så kanske tar det mellan 2 och 3 veckor", sa han.

Okänd värdering

Det är ännu oklart till vilken värdering Galderma hoppas dra in de eftersträvade 2,3 miljarder dollar. Marknadsrykten pekar på en värdering runt 20 miljarder dollar, vilket motsvarar cirka 204 miljarder kronor. EQT har varit förtegen om siffran och har varken bekräftat eller dementerat den.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

EQTs ägarandel

EQT har ägt Galderma sedan 2019 då det övertogs från Nestlé för 10,2 miljarder schweizerfranc, motsvarande 118,8 miljarder kronor. Nu planerar EQT att sälja en mindre andel aktier i samband med noteringen. Detaljer kring detta har ännu inte offentliggjorts.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta hålla ett öga på utvecklingen och uppdatera er med det senaste om Galdermas kommande notering och EQT som bolag.

Läs även: Nytt förvärvsbolag mot börsen – Karnell kan noteras redan i mars

Börskollen om EQT

EQT är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EQT på Large Cap. EQT verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 41920 st ägare hos Avanza samt 5799 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

EQT är ett riskkapitalbolag. Bolaget verkar inom segmentet private equity och arbetar idag med investeringar och förvärv inom ett flertal sektorer och regioner på global nivå. Utöver huvudverksamheten förvaltar bolaget över diverse specialiserade investeringsfonder, samt innehas investeringar inom reala tillgångar. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom Europa och Nordamerika. Bolaget kom till under 1994 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om EQT, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om EQT

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien EQT

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt