Uppköpsguiden: Hög sannolikhet att Calliditas-budet accepteras
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Uppköpsguiden: Hög sannolikhet att Calliditas-budet accepteras

Uppköpsguiden:

Japanska företaget Asahi Kasei har lagt ett bud på det svenska läkemedelsbolaget Calliditas Therapeutics. Budet, som värderas till 208 kronor per aktie, innebär en budpremie på över 83 procent. Affärsvärldens uppköpsguide kommenterar att budet sannolikt kommer att accepteras.

  • Asahi Kasei erbjuder 208 kronor per aktie för Calliditas Therapeutics.
  • Budet innebär en premie på drygt 83 procent.
  • Affärsvärldens analytiker tror att budet kommer att accepteras.

Budets detaljer

Asahi Kasei, en japansk koncern, har lagt ett bud på specialistläkemedelsbolaget Calliditas Therapeutics. Budet är satt till 208 kronor per aktie, vilket motsvarar en premie på drygt 83 procent jämfört med den senaste aktiekursen innan budet offentliggjordes. Calliditas-aktien hade en hög blankningsnivå inför budet, något som ytterligare kan påverka marknadens reaktion.

Affärsvärldens analys

I en kommentar från Affärsvärldens uppköpsguide framgår det att sannolikheten för att budet går igenom bedöms som relativt hög. Detta baseras på att storägarna i Calliditas redan har åtagit sig att acceptera erbjudandet. En av Affärsvärldens analytiker skriver:

"Med tanke på att storägarna i Calliditas har åtagit sig att acceptera erbjudandet så borde sannolikheten vara hyfsat hög att budet också går igenom. Undertecknad äger aktier och lutar åt att acceptera budet."

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Slutsats och framtid

Börskollen noterar att detta bud kan ses som en strategisk satsning från Asahi Kasei för att stärka sin position inom specialistläkemedel. För investerare i Calliditas Therapeutics erbjuder budet en betydande premie, vilket gör det attraktivt att acceptera. Det återstår att se hur aktieägarna ställer sig till erbjudandet.

Börskollen om Calliditas Therapeutics

Calliditas Therapeutics är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CALTX på Mid Cap. Calliditas Therapeutics verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 12427 st ägare hos Avanza samt 2867 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Calliditas Therapeutics är ett läkemedelsbolag. Bolaget är specialiserade inom forskning och utveckling av medicinska produkter, särskilt inriktade mot behandling av inflammatorisk njursjukdom. Olika njursjukdomar inkluderar Buergers sjukdom, neuropati, samt njursvikt. Bolaget grundades under 2004 och innehar idag verksamhet på global nivå, med huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Calliditas Therapeutics, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Calliditas Therapeutics

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Calliditas Therapeutics

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt