Upprepat köpråd för investmentbolaget: "Fortsatt intressant"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Upprepat köpråd för investmentbolaget: "Fortsatt intressant"

Upprepat

Life science-investeringsbolaget Linc, som noterades på Stockholmsbörsen för tre år sedan, kan ha potential för en kursmässig revansch enligt en analys från Affärsvärlden. Trots att aktien handlas nära sin ursprungliga teckningskurs, har det skett betydande förändringar under ytan.

  • Lincs aktie har stigit med över 25 procent sedan Affärsvärldens rekommendation att köpa aktien i höstas.
  • Linc handlas för närvarande till en substanspremie på ett par procent.

Även om Lincs aktie har handlats kring sin teckningskurs under en stor del av tiden sedan noteringen, betonar Affärsvärlden att mycket har förändrats under ytan. Detta tyder på att det finns en väsentlig kurspotential för flera av bolagets stora innehav.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Läs också: Börsexperten: Investmentbolagen du bör satsa på just nu

Affärsvärlden behåller köprådet

I sin analys av Lincs aktie skriver Affärsvärlden: "I skrivande stund handlas Linc till en substanspremie på ett par procent. Långsiktigt tycker vi fortsatt Linc är intressant och ett bra alternativ till diverse hälsovårdsfonder. Vi behåller köprådet på aktien". Därmed behålls den positiva synen på Lincs framtida utsikter.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen för Linc och kommer att fortsätta rapportera om eventuella kursrörelser och framsteg inom bolagets portfölj.

Börskollen om Linc

Linc är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern LINC på Mid Cap. Linc verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 11482 st ägare hos Avanza samt 1090 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Linc är ett investmentbolag. Bolaget är specialiserade inom investering, ägande och vidare förvaltning av bolag inom Life Science-industrin. Investeringarna sker främst i små och medelstora produktorienterade life science-bolag inom medicinteknik och läkemedel. Visionen är att vara en aktiv och långsiktig ägare i portföljbolagen. Störst andel av investeringarna sker inom Norden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Linc, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Linc

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Linc

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt