Upprepat köpråd för kontraktstillverkaren – trots vinstvarningen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Upprepat köpråd för kontraktstillverkaren – trots vinstvarningen

Upprepat

Kontraktstillverkaren Note har lämnat en vinstvarning för fjärde kvartalet. Beskedet, som kom i samband med en kapitalmarknadsdag och presentation av nya finansiella mål, ledde till en kraftig nedgång i aktiekursen. Trots detta behåller Affärsvärlden sitt köpråd för Note.

Enligt Affärsvärldens analys har osäkerheten kring kontraktstillverkaren ökat betydligt och sektorn värderas lägre än på länge. Ledningen i Note menar dock att det handlar om förskjutningar snarare än att bolaget tappat några kunder.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En ljummen start på 2024?

Risken finns att 2024 kommer att inledas i en något ljummen takt för Note. Det kommer att bli intressant att följa hur företagets insiders agerar i ljuset av detta, menar Affärsvärlden. Tidningen väljer dock att behålla sitt innehav i Note i Afv-portföljen tills vidare, trots att de inte är lika positiva till bolaget som tidigare.

Affärsvärldens köpråd för Note, som förnyades så sent som den 17 oktober, kvarstår alltså trots den nyligen presenterade vinstvarningen.

Om NOTE

NOTE är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 13874st ägare hos Avanza samt 3572st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Note är verksamma inom tillverkning av elektronikbaserade produkter. Exempel på produkter och tillhörande tjänster som bolaget levererar innefattar avancerade ingenjörstjänster som används som ett analysverktyg inom serieproduktion. Bolaget tillför designteam med support, komponentval, test och utrustning. Utöver bistår bolaget med eftermarknadsservice. Bolaget bedriver idag verksamhet främst inom Norden, Baltikum, Asien och Europa.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om NOTE

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien NOTE

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt