Vårdjätten Humana förvärvar Team Olivias norska verksamhet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Vårdjätten Humana förvärvar Team Olivias norska verksamhet

Vårdjätten

Vård- och omsorgskoncernen Humana har förvärvat Team Olivias norska verksamhet för en summa av över 340 miljoner kronor, vilket motsvarar omkring sju gånger rörelsevinsten. Detta kommer efter att Attendo tidigare under året köpte delar av Team Olivias svenska verksamhet. Enligt Affärsvärlden kan detta vara ett tecken på att Humana nu fokuserar på organisk tillväxt efter ett turbulent 2023.

  • Humana har köpt Team Olivias norska verksamhet för cirka 340 miljoner kronor.
  • Humana kan nu koncentrera sig på organisk tillväxt efter ett utmanande 2023.
  • Affärsvärlden upprepar sitt köpråd och behåller en positiv syn på aktien.

Detta köp av Team Olivias norska verksamhet av Humana är ett betydande steg för företaget. Det ökar Humana's närvaro i Norge och expanderar deras verksamhet inom vård- och omsorgssektorn.

Potentiella risker och utmaningar

Enligt Affärsvärlden finns det vissa risker med att investera i vård- och omsorgssektorn. Faktorer som ökade krav på personaltäthet och politiska regleringar kan ha en negativ inverkan på sektorn. Trots detta, verkar Humana vara på rätt spår för att fortsätta sin organiska tillväxt. Under 2023, exklusive personlig assistans, växte koncernen med 10 procent organiskt.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En positiv framtid för Humana

Vi på Börskollen ser fram emot att följa Humanas fortsatta tillväxt och utveckling. Affärsvärlden upprepar sitt köpråd och behåller en positiv syn på aktien, vilket indikerar att företaget har en ljus framtid framför sig.

Börskollen om Humana

Humana är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern HUM på Mid Cap. Humana verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 4032 st ägare hos Avanza samt 866 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Humana är ett svenskt bolag med verksamhet inom vård och omsorg. Inom organisationen riktas huvudfokus mot individ- och familjeomsorg, personlig assistans, samt äldreomsorg. Bolaget erbjuder korttidsboenden samt särskilda boenden och de tjänster som erbjuds innefattar huvudsakligen personligt stöd samt psykiatriska behandlingar. Störst närvaro återfinns inom den nordiska marknaden, med huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Humana, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Humana

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt