Varning för dessa tre krisbolag: "Kalkylen håller inte"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Varning för dessa tre krisbolag: "Kalkylen håller inte"

Varning

Dagens industri pekar på att den finansiella analysen av de tre krisdrabbade företagen Embracer, Intrum och SBB kassaflödesprognoser, vilka skapades för att försäkra marknaden, antagligen inte kommer att hålla. Enligt Di har Embracer och Intrum redan misslyckats med att möta sina egna prognoser, medan SBB:s lönsamhet har varit lägre än väntat.

  • Embracer har genererat 5,6 miljarder SEK under nio månader, vilket är långt i från deras prognostiserade 10 miljarder SEK i organisk amorteringskapacitet.
  • Intrums försäljning har varit större än förväntat, vilket har resulterat i en minskad intjäningsförmåga, och det är tvivelaktigt om företaget kommer att kunna hantera sina skuldförfall på 21 miljarder SEK under 2024 och 2025.
  • SBB:s lönsamhet har varit lägre än förväntat, vilket Di förutsåg för nästan ett år sedan.

Embracers misslyckade prognos

Enligt Di:s analys har Embracer misslyckats med att nå sin uppskattade organiska amorteringskapacitet på 10 miljarder kronor. Efter nio månader har företaget bara genererat 5,6 miljarder SEK, och kassaflödet är negativt efter investeringarna.

Intrum överspelar sin prognos

Intrum presenterade sin kassaflödesprognos i september, men redan i januari hade bolaget överträffat prognosen med en betydligt större försäljning än väntat. Detta har lett till en minskad intjäningsförmåga, och Di ifrågasätter om Intrum kommer att kunna hantera sina skuldförfall på 21 miljarder SEK under 2024 och 2025.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

SBB:s lönsamhet under förväntan

Di framhävde för nästan ett år sedan att SBB överskattade lönsamheten i sitt bestånd, samtidigt som kostnaderna var underskattade. Nu bekräftar Di att utfallet för SBB blev sämre än vad de hade räknat med.

På Börskollen fortsätter vi att noggrant följa utvecklingen för dessa tre företag och kommer att hålla våra läsare uppdaterade om situationen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Intrum

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt