VD:n för storbanken kan lämna tidigare – efter två decennier
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

VD:n för storbanken kan lämna tidigare – efter två decennier

VD:n

Jamie Dimon, vd för den amerikanska storbanken JP Morgan Chase, avslöjade nyligen att han kan komma att lämna sin post tidigare än de ursprungliga fem åren som han tidigare nämnt. Detta framkom vid bankens årsstämma och rapporterades av CNBC.

  • Jamie Dimon kan avgå som vd inom en kortare tidsperiod än tidigare angivet.
  • Marianne Lake och Jennifer Piepszak nämns som potentiella efterträdare.

Ledningens förändringar

Jamie Dimon, som har lett JP Morgan Chase i nästan två decennier, antyder att hans tid som vd kan gå mot sitt slut tidigare än planerat. Under bankens årsstämma klargjorde han att tidslinjen för hans avgång inte längre är fem år, vilket han tidigare har kommunicerat.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Framstående efterträdare

Dimon, 68 år, har spelat en avgörande roll i att göra JP Morgan Chase till den största banken i USA, mätt i tillgångar och börsvärde. Bland de potentiella efterträdarna som nämns finns Marianne Lake, som är vd för konsumentbanken på JP Morgan Chase, och Jennifer Piepszak, som är chef för affärs- och investmentbanken på samma institution.

Vi på Börskollen kommer att följa utvecklingen noggrant och rapportera om eventuella förändringar i ledningen hos JP Morgan Chase. Dimons avgång skulle markera slutet på en era och början på en ny fas för banken.

Börskollen om JPMorgan Chase & Co

JPMorgan Chase är ett globalt finansbolag. Bolaget erbjuder ett brett utbud av traditionella finansiella tjänster som berör kapitalförvaltning, investeringsprodukter, rådgivning samt tillhörande analys. Verksamhet innehas inom samtliga globala regioner, med störst närvaro inom Nordamerika, Asien och Europa. Bolaget grundades under 2000 och har sitt huvudkontor i New York.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om JPMorgan Chase & Co, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om JPMorgan Chase & Co

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien JPMorgan Chase & Co

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt