Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Veckans

Veckans 7 mest lyssnade börspoddar –"Han slår larm om okänd inflationsbomb: ”Lite synd att man missat”" toppar

Under veckan som som gått har det levererats många lyssningsvärda poddar med fokus på börsen, aktier, privatekonomi och sparande. "Han slår larm om okänd inflationsbomb: ”Lite synd att man missat”" av En påse pengar intar förstaplatsen som veckans mest lyssnade podcast hos Börskollen – missa inte denna eller någon av de många andra grymma börspoddarna från Marknaden, FollowTheMoney eller RikaTillsammans med flera.

1. Han slår larm om okänd inflationsbomb: ”Lite synd att man missat”

Den hyllande ekonomijournalisten Andreas Cervenka kallar det för ”en blind fläck i det ekonomiska systemet”. För trots Riksbankens oro har detta på något sätt hamnat mellan stolarna. ”Det här har gjort att..

En podcast från En påse pengar som du tar del av här.

2. Hur går det med livets goda, Opticept?

Sponsrat avsnitt: Lundabolaget Opticept har två olika tekniker: En som fokuserar på att förlänga och förbättra livet på snittblommor och sticklingar. Den andra tekniken används för att förbättra produktionen..

En podcast från Marknaden som du tar del av här.

3. 129. Libertarianernas nyttiga kryptoidioter: Sam Bankman-Frieds polyamorösa amfetaministälskare

Världens demokratier hade några år in på 2020-talet utsatts för prövningar vars like inte står att hitta sedan mitten på 1900-talet.  Genom prövningarna befäste nationalstaterna ånyo greppet om det främsta..

En podcast från FollowTheMoney som du tar del av här.

#278 - Indexfonder ger dig möjligheten att ha tid till annat | Era kommentarer till förra avsnittet

4. #278 - Indexfonder ger dig möjligheten att ha tid till annat | Era kommentarer till förra avsnittet

Dagens avsnitt förtydligar några av resonemangen i förra veckans avsnitt om investeringstrappan, att gräset inte är grönare på andra sidan och att indexfonder förmodligen är den bästa basen för alla. ..

En podcast från RikaTillsammans som du tar del av här.

5. Ekonomerna tar pulsen på EU

Europa brottas med historiska utmaningar i ett dystert och snabbföränderligt ekonomisk-politiskt landskap. Kan Sverige göra skillnad och vad ligger högst på agendan för våra svenska företag? Under ledning av..

En podcast från Makropodd som du tar del av här.

6. 113. Aktierna som glöms bort

I veckans avsnitt av Tillsammans mot miljonen snackas bland annat om  den tillsynes stabila börsen, covidstrategin i Kina och vad som kan agera trigger för ett potentiellt tomterally...

En podcast från Tillsammans mot miljonen som du tar del av här.

7. Avsnitt 484 - FIRE-människors äckliga sylt

De absolut sista rapporterna har ramlat in och det verkar fortsatta finnas några intressanta case där ute som inte fått följa med börsen uppåt. FIRE-människors äckliga blåbärssylt är något det snackas för..

En podcast från Börspodden som du tar del av här.

Det var topplistan med de mest lyssnade poddarna om börsen, aktier, ekonomi och sparande för denna vecka hos oss på Börskollen. Vi vill tacka alla poddare för att ni levererar grymt material till era lyssnare och hoppas att du som användare av Börskollen kanske upptäcker några nya favoriter att höra mer av.

Tips: Här tar du del av samtliga börspoddar hos Börskollen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om OptiCept Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien OptiCept Technologies

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt