OptiCept Technologies aktie | OPTI | Aktiekurs, analyser & nyheter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

OptiCept Technologies aktie • OPTI • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Rapportdags: 2 dagar kvar till nästa rapport i OptiCept Technologies
Om aktien
NamnOptiCept Technologies
StatusNoterad
TickerOPTI
ListaFirst North
LandSverige
SektorDagligvaror
BranschJordbruk
UtdelningNej
Första handelsdag19 Jun 2014
Nästa rapport27 Feb
Antal ägare Avanza7,413 st
Antal ägare Nordnet1,389 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
OptiFreeze innehar verksamhet inom livsmedelsindustrin. Bolaget har för närvarande utvecklat en patenterad teknik som gör att smaker i livsmedel säkerställs i nedfrysnings- och upptiningsprocessen. Förutom smak är visionen att höja hållbarheten och på sikt minska den negativa miljöpåverkan i transporten. Utöver nedfrysning kan tekniken även användas för att torka örter. Bolaget etablerades 2011 och har sitt huvudkontor i Lund.
Dölj beskrivning ▲

Köpa OptiCept Technologies

Analysera OptiCept Technologies

Handla OptiCept Technologies

72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om OptiCept Technologies

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Tekniska signaler OptiCept Technologies

Bolag i samma branch som OptiCept Technologies

Agtira är ett forsknings- och utvecklingsföretag inom livsmedel.

FirstFarms är verksamma inom jordbruk. Idag investerar bolaget i jordbruksmark främst inom östeuropa, med visionen att öka produktionen, modernisera jordbruksprocessen, samt öka värdet på bolagets marktillgångar.

Lyckegård erbjuder en produktportfölj av redskap för ekologiskt jordbruk.

Blankning i OptiCept Technologies

Blankat just nu1.75%
1 vecka sedan1.25%
1 månad sedan0.57%
6 månader sedan0.49%
Senast uppdateradIdag
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

BlankarePhilip Ohlsson
Positionsändring:I förrgår
Position1.25%
Föregående position1.1%

Historiska positioner över 0,5%

BlankarePhilip Ohlsson
Positionsändring:19 Feb
Position1.1%
Föregående position0.95%
BlankarePhilip Ohlsson
Positionsändring:13 Feb
Position0.95%
Föregående position0.86%
BlankarePhilip Ohlsson
Positionsändring:07 Feb
Position0.86%
Föregående position0.74%
BlankarePhilip Ohlsson
Positionsändring:02 Feb
Position0.74%
Föregående position0.6%
BlankarePhilip Ohlsson
Positionsändring:01 Feb
Position0.6%
Föregående position<0.5%

FAQ - Vanliga frågor och svar om OptiCept Technologies

Ska man investera i OptiCept Technologies aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i OptiCept Technologies en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i OptiCept Technologies.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har OptiCept Technologies utdelning och direktavkastning?

Nej, OptiCept Technologies har ingen utdelning.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer OptiCept Technologies rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-02-27.

Det är altså 2 dagar kvar till nästa rapport i OptiCept Technologies.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

OptiCept Technologies senaste rapport

Länk till senaste rapporten från OptiCept Technologies: OptiCept Technologies Q3 Rapport 2023 - KVARTALSRAPPORT Q3 2023: KOMMERSIELLT GENOMBROTT FÖR OPTIBOOST® FOR CUTTINGS OCH NYA SAMARBETEN MED STOR POTENTIAL

Nuvarande blankning i OptiCept Technologies

Just nu är 1.75 procent av kapitalet blankat i OptiCept Technologies jämfört med förra veckan då det var 1.25 procent. Vi uppdaterar denna info dagligen och senaste förändring i blankning skedde Idag .

Liknande bolag som OptiCept Technologies

Många som är intresserade av OptiCept Technologies titar ofta på andra bolag i samma branch, Jordbruk. Några av de mest populära bolagen är Agtira från Sverige, FirstFarms från Danmark och Lyckegård från Sverige

OptiCept Technologies forum

Var kan jag diskutera OptiCept Technologies och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör OptiCept Technologies: OptiCept Technologies forum.

När du har hittat ett aktieforum för OptiCept Technologies som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i OptiCept Technologies via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter OptiCept Technologies

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i OptiCept Technologies

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i OptiCept Technologies!

STÄNG X
Handla aktier i OptiCept Technologies
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går OptiCept Technologies aktie att handla på börsen?

Ja, OptiCept Technologies är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för OptiCept Technologies.

Vad har hänt med OptiCept Technologies aktien?

Här är den senaste nyheten där OptiCept Technologies nämns: MSCI genomför förändringar i sina index - flera svenska aktier påverkas.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med OptiCept Technologies aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker OptiCept Technologies aktien - är den övervärderad?

OptiCept Technologies kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger OptiCept Technologies aktien - är den undervärderad?

OptiCept Technologies kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i OptiCept Technologies aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i OptiCept Technologies. Hos dessa nätmäklare kan du även se OptiCept Technologies aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera OptiCept Technologies?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien OptiCept Technologies på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.

Daniel har ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.