Veckans aktie: Gör som vd:n: köp – analys ser 25 procent uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Veckans aktie: Gör som vd:n: köp – analys ser 25 procent uppsida

Veckans

Enligt Dagens Industri har teknikkonsulten Rejlers potential att fortsätta stiga trots aktiens senaste starka utveckling. Tidningen menar att bolagets framsteg och värdering gör aktien attraktiv, och pekar särskilt på dess framåtsträvande ledning och förväntade framtida lönsamhet.

  • Rejlers har potential för ytterligare tillväxt trots aktiens starka utveckling, enligt Dagens Industri.
  • Bolagets värdering anses fortfarande vara låg, och ledningen förväntas fortsätta att köpa aktier.
  • Uppsida från nuvarande nivåer förväntas vara cirka 25 procent.

Den nordiska teknikkonsulten Rejlers har nyligen visat en stark utveckling på börsen, men Dagens Industri anser att det finns mer att hämta från bolaget. Bland de faktorer som tidningen framhåller som positiva är förväntade marginalförbättringar genom prishöjningar och ökad lönsamhet per anställd.

Framåtsträvande ledning

En annan faktor som pekas ut som positiv är bolagets ledning. VD Viktor Svensson har varit en viktig aktör i bolagets framgång och fortsätter att köpa aktier i bolaget. Han äger idag aktier till ett värde av cirka 14 miljoner kronor, vilket visar på hans fortsatta tro på bolagets framtid.

"Gör som vd:n själv: köp", skriver tidningen.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ökad lönsamhet framåt

Tidningens prognos pekar på en uppsida på cirka 25 procent från dagens nivåer. Denna potential drivs av bolagets framåtsträvande ledning och dess strategi att ständigt förbättra lönsamheten.

"Marginalförbättringar till följd av prishöjningar samt en högre lönsamhet per anställd kan bli en ”trigger” för aktien de kommande kvartalen", avslutar Di.

Börskollen om Rejlers

Rejlers är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern REJL B på Mid Cap. Rejlers verkar inom sektorn Industri och aktien har 3750 st ägare hos Avanza samt 726 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Rejlers är en nordisk teknikkonsult. Bolaget erbjuder konsulttjänster inom elteknik, energi, mekanik, automation, elektronik, IT och telekom via egna specialistkonsulter. Idag arbetar bolaget med alltifrån ombyggnation och nybyggnation i byggnadssektorn, projektledning och rådgivning inom energi, till effektivisering inom den industriella sektorn. Störst marknad återfinns inom Norden. Bolaget grundades ursprungligen 1942 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Rejlers, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Rejlers

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Rejlers

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt