Veckans aktie: Kursdubblaren som fortsatt är köpvärd – 25 procent uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Veckans aktie: Kursdubblaren som fortsatt är köpvärd – 25 procent uppsida

Veckans

Dagens industri pekar på det svenska industribolaget VBG som en intressant investeringsmöjlighet, trots att aktiekursen fördubblats under det senaste året. Med höga marknadsandelar, stark eftermarknad och potentiella förvärvschanser framstår bolaget som attraktivt för långsiktiga investerare.

  • VBG:s aktiekurs har fördubblats under de senaste 14 månaderna, men Dagens industri bedömer fortfarande aktien som köpvärd.
  • Bolaget har förvärvspotential, en stark eftermarknad och höga marknadsandelar inom vissa nischer.
  • En värdering av bolagets olika delar indikerar ett aktiepris på 390 kronor, vilket ligger 24 procent över nuvarande pris.

Enligt Dagens industri är en fördubbling av VBG:s aktiekurs historiskt sett inte en säker säljsignal. Det finns flera faktorer som gör bolaget attraktivt för investerare, bland annat möjligheten till förvärv. VBG har som mål att göra 1-3 tilläggsförvärv varje år, med en omsättning på 150-500 miljoner kronor.

Stark eftermarknad och starka marknadsandelar

VBG:s eftermarknad står för nästan en fjärdedel av bolagets omsättning. Dessutom har företaget cirka 50 procent av marknadsandelarna inom vissa nischer. Dessa faktorer bidrar till att göra bolaget attraktivt för investerare.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Värdering pekar på fortsatt uppgång

Genom att värdera VBG:s olika delar individuellt landar Dagens industri i ett aktiepris på 390 kronor, rensat för de aktier som VBG själv äger. Detta pris ligger 24 procent över det aktuella marknadspriset. "Det är nog för att långsiktiga ska köpa", skriver tidningen.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen för VBG och andra intressanta bolag på marknaden.

Börskollen om VBG Group

VBG Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern VBG B på Mid Cap. VBG Group verkar inom sektorn Industri och aktien har 8514 st ägare hos Avanza samt 1906 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

VBG Group är en industrikoncern. Koncernen investerar, äger och förvaltar ett flertal större industribolag på global nivå. Industribolagen verkar med egen affärsinriktning och exempel på produkter inom koncernen innefattar exempelvis släpvagnskopplingar, trailers, klimatsystem, samt axel- och navkopplingar. Störst verksamhet återfinns inom Europa, Nordamerika och Asien. Huvudkontoret ligger i Trollhättan.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om VBG Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om VBG Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien VBG Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt