Veckans aktie: Vändning på gång – köp för 20 procent uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Veckans aktie: Vändning på gång – köp för 20 procent uppsida

Veckans

Industrileverantören Nolato kan förbättra sin lönsamhet och vinst genom att inrikta sig på mindre priskänsliga kunder, främst inom medicinteknikområdet, enligt en analys av Dagens industri. Bolaget har haft en negativ vinstutveckling de senaste tre åren på grund av en minskad omsättning till VHP-marknaden (vaporiser heating products). Men nu kan en vändning vara på gång.

  • Nolato har fått en köprekommendation av Dagens industri som ser möjligheter till förbättrad lönsamhet genom en omfokusering mot medicinteknikområdet.
  • Omsättningen väntas öka till 9,8 miljarder kronor i år, en ökning från förra årets 9,5 miljarder, och det justerade rörelseresultatet förväntas förbättras till närmare 900 miljoner kronor.
  • Aktien kan inom ett år handlas runt 60 kronor, enligt Dagens industri.

I sin analys skriver Dagens industri att "om Nolato lyckas vända marginalutvecklingen och framför allt få upp rörelsemarginalen inom medicinteknikområdet en bit över 10 procent kan aktien komma i ropet igen".

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Prognos för bättre lönsamhet

Prognosen för 2021 är att omsättningen ska öka till 9,8 miljarder kronor, en ökning från förra årets 9,5 miljarder, och att det justerade rörelseresultatet ska förbättras till närmare 900 miljoner kronor. Detta skulle innebära ett vinstlyft på nästan 20 procent.

Man ser det som att bolagets strategiska omställning kan vara avgörande för dess framtida lönsamhet. Även om utmaningar kvarstår är det tydligt att Nolato har potential att vända sin negativa vinstutveckling.

Börskollen om Nolato

Nolato är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NOLA B på Large Cap. Nolato verkar inom sektorn Material och aktien har 6650 st ägare hos Avanza samt 1813 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Nolato är ett tillverkningsbolag. Bolaget är specialiserade inom utveckling av produkter som baseras på polymera material. Produktportföljen innefattar förpackningslösningar för läkemedel och kosttillskott, delsystem till mobiltelefoner och läsplattor, samt avancerade tekniska produkter till fordonsindustrin. Verksamheten är indelad i ett flertal affärssegment med störst global närvaro inom Europa, Asien och Nordamerika. Kunderna återfinns inom medicinteknik, telekom, fordon och industri.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nolato, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nolato

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nolato

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt