Veckans analyser: Biotech-framsteg och strategiska partnerskap
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Veckans analyser: Biotech-framsteg och strategiska partnerskap

Veckans

Den senaste veckan har bjudit på en rad intressanta händelser inom börsvärlden, från bioteknologiska genombrott till nya strategiska partnerskap. Här sammanfattar vi de mest betydelsefulla analyserna och deras potentiella påverkan på marknaden.

  • Clavister ingår strategiskt partnerskap med Thales för cybersäkerhet.
  • Cereno Scientific får godkännande för klinisk prövning av CS014.
  • Moberg Pharma genererar starkt intresse för sina teckningsoptioner.

Clavister och Thales: Nytt strategiskt partnerskap

Clavister har ingått ett långsiktigt strategiskt avtal med Thales, en global leverantör av ledande vapen- och kommunikationssystem för flyg- och försvarsindustrin. Tillsammans med svenska IT-företaget Blackthorn ska Clavister utveckla cybersäkerhetsapplikationer för Thales kommunikationsteknologi. Thales planerar att integrera Clavisters mjukvara i sitt SOTAS-kommunikationssystem, som används i de flesta av svenska Försvarsmaktens fordon. Enligt ABG Sundal Collier förväntas leveranserna kunna starta redan 2025, vilket kan ge Clavister betydande intäkter.

Bioteknologiska genombrott: Cereno Scientific och Alligator Bioscience

Den Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) har godkänt Cereno Scientifics ansökan om klinisk prövning för deras nya läkemedelskandidat CS014, en HDAC-hämmare med epigenetiska effekter. Läkemedlet syftar till att förebygga trombos utan ökad blödningsrisk, vilket är en förbättring jämfört med nuvarande antitrombotiska läkemedel. Detta är företagets andra produkt att gå in i klinisk fas, vilket har lett till att Edison höjt sin värdering av bolaget till 2,54 miljarder SEK.

Alligator Bioscience har också gjort framsteg med sin fas II-studie av mitazalimab i kombination med FOLFIRINOX för behandling av långt framskriden bukspottkörtelcancer. Dessutom har företaget säkrat en finansiering på 80 miljoner SEK för att stödja fortsatt utveckling. Enligt Redeye är detta ett viktigt steg för bolaget.

Finansiella framgångar för Moberg Pharma

Moberg Pharma har rapporterat ett starkt teckningsintresse för sina teckningsoptioner (TO2) och en riktad emission till toppgaranter, vilket inbringade 336 miljoner SEK före kostnader. Redeye har justerat sina antaganden och höjt basvärderingen av bolaget till 29 SEK per aktie. Mer information finns i Redeyes analys.

Truecaller och Verve: Förväntningar och expansion

Truecaller förväntas fortsätta sin tillväxt med en användarbas som översteg 400 miljoner i slutet av maj. Inför Q2-rapporten den 19 juli har Redeye gjort mindre justeringar av sina estimat och förväntar sig fortsatt stark tillväxt. Läs mer i Redeyes förhandsanalys.

Verve (tidigare Media and Games Invest) har förvärvat Jun Group för 170 miljoner euro, delvis finansierat genom en riktad emission på 40 miljoner euro. Förvärvet stärker Verves position på marknaden och förväntas höja bolagets EBITDA-marginaler. Edison menar att affären inte fullt ut reflekteras i Verves nuvarande aktiekurs, vilket kan innebära en uppsida. Läs mer i Edisons analys.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Clavister

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt