Verkstadsbolaget framgångsrika strategi ger aktien uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Verkstadsbolaget framgångsrika strategi ger aktien uppsida

Verkstadsbolaget

Verkstadsbolaget Trelleborg, som nyligen sålde sin traktordäckverksamhet, har nu investerat i företag som stärker dess position inom specifika nischer. Affärsvärlden rapporterar att aktiens värde har stigit och att det finns en potentiell uppsida på 22 procent på sikt.

  • Trelleborgs försäljning av sin traktordäckverksamhet och senare investeringar i nischade företag har lyft företagets aktievärde.
  • Affärsvärlden ser en potentiell uppsida på 22 procent i aktien på ett par års sikt.
  • Aktien kan vara ett bra långsiktigt innehav trots att den kanske inte är ett attraktivt köp just nu.

Trelleborg har genom att sälja sin traktordäckverksamhet och investera i nischade bolag lyckats lyfta sitt aktievärde. Detta är ett tydligt tecken på att företagets strategi att fokusera på specifika marknadssegment fungerar.

Uppsidan i aktien

Affärsvärldens huvudscenario visar att det finns en potential på 22 procent i aktien på ett par års sikt. Detta innebär att aktien har potential att öka i värde, vilket gör den intressant för investerare som är villiga att hålla aktien på lång sikt.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Långsiktigt innehav

Trots att aktien kanske inte är det mest attraktiva köpet just nu, menar Affärsvärlden att Trelleborgs aktie kan vara ett bra långsiktigt innehav. "Förmår bolaget gå från lovande till högpresterande kvalitetsbolag finns uppsida kvar. Aktien känns inte som ett extra bra köp just nu men som långsiktigt innehav håller Trelleborg måttet", skriver Affärsvärlden.

Om Trelleborg

Trelleborg är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Material och aktien har 14747st ägare hos Avanza samt 3961st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Trelleborg är specialiserade inom polymerlösningar. Bolagets produkter tätar, dämpar och skyddar applikationer i diverse industriella miljöer och fordonsutrustning. Kunderna återfinns inom tillverkning, transport och lantbruk samt bland aktörer inom fordonsindustrin. Trelleborg har verksamhet på global nivå fördelat över ett flertal affärsområden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Trelleborg

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Trelleborg

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.