Viaplay Group säljer tillbaka Premier Sports till tidigare ägare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Viaplay Group säljer tillbaka Premier Sports till tidigare ägare

Viaplay

Det svenska mediebolaget Viaplay Group har bekräftat att de säljer tillbaka Premier Sports till tidigare ägare. Affären kommer i linje med Viaplays strategi som presenterades i juli, där bolaget sade att de kommer fokusera på verksamhet i Norden, Nederländerna och Viaplay Select. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

Viaplay Group köpte Premier Sports i juli 2022 för 387 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis. Men nu, bara några månader senare, väljer bolaget att sälja tillbaka den brittiska sportkanalen till de tidigare ägarna, SSBL Ltd.

Delårsrapport försenad

Viaplay Group skulle ha presenterat sin delårsrapport på onsdag, men rapporten har skjutits upp med hänvisning till en pågående rekapitaliseringsprocess. Rapporten är nu planerad att publiceras efter börsens stängning på torsdag.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Avyttringen först omtalad i skotska medier

Avyttringen av Premier Sports kom först upp i skotska medier. Det är ännu oklart vad försäljningen kommer att innebära för Viaplay Groups framtida strategi och finansiella position, men det spekuleras i att bolaget har valt att fokusera på marknader där det har en starkare position.

Om Viaplay

Viaplay är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 17023st ägare hos Avanza samt 6613st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Viaplay Group är verksamt inom underhållningsbranschen. Inom bolaget återfinns ett brett utbud av TV kanaler, streamingtjänster samt radiostationer, som vidaresänds runtom den nordiska marknaden. Mer kända varumärken inkluderar ViaPlay, Rix FM samt Viasat. Kunderna återfinns bland företagskunder, där utbudet består av annonsering och digitala marknadsföringstjänster, samt bland privata användare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Viaplay

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Viaplay

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.