Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Viaplay

Viaplay - Inför rapporten imorgon

Viaplay släpper imorgon den 24 oktober sin kvartalsrapport och nedan summerar vi all relevant information som kan vara bra att ha koll på inför rapportsläppet – estimat, nyheter, analyser, riktkurser, data för blankningar och insynstransaktioner och mycket mer.

Om Viaplay inför rapporten

Bolaget verkar inom Sällanköpsvaror-sektorn. Per idag den 23 oktober har bolaget 17349 ägare på Avanza och 6728 ägare hos Nordnet. Viaplay är listat i Sverige på Large Cap.

Kursutveckling

Estimat inför rapporten

Inför rapporten finns det följande estimat att ta del av. Relationen mellan estimat och utfall brukar vara en viktig del i hur aktien reagerar på rapportutfallet så se till att ha en god bild över förväntningarna på rapporten.

DatumEstimat
20 oktViaplay Group väntas redovisa -366 miljoner kronor i rörelseresultat - BloombergLäs mer

Estimat från användarna på Pinpoint estimates

Senaste nyheterna om Viaplay

Nuvarande blankning i Viaplay

Aktuell nivå av blankning kan vara bra att ha i bakhuvudet, då en snabb och kraftigt positivt rörelse för aktien i samband med rapporten mycket väl kan tvinga blankarna att täcka sina korta positioner, vilket brukar förstärka rörelsen på uppsidan (en så kallad "short squeeze".)

Senaste riktkurserna

Nedan kan du ta del av de senaste rekommendationerna och rikskurserna från diverse analyshus och banker. En stark rapport tenderar ofta att efterföljas av uppjusterade riktkurser vilket kan driva på kursen ytterligare (och vice versa).

DatumRekommendation och kommentar
18 oktKepler Cheuvreux sänker Viaplay Group till minska (behåll), riktkurs 30 kronor (45)
10 oktDNB höjer Viaplay Group till behåll (sälj), riktkurs 30 kronor
21 augJefferies sänker riktkursen för Viaplay Group till 41 kronor (50), upprepar underperform
25 julDNB sänker Viaplay Group till sälj (behåll), riktkurs 35 kronor
21 julKepler Cheuvreux sänker riktkursen för Viaplay Group till 45 kronor (68), upprepar behåll

Senaste insynstransaktionerna

Här kan du se hur insiders har valt att agera i aktien inför rapporten.

DatumTypAnmälningsskyldigSumma
25 julFörvärvChristian Albeck148 226 SEK
7 junFörvärvFilippa Wallestam499 460 SEK
28 aprAvyttringMy Maria Perrone104 160 SEK
25 aprFörvärvANDERS JENSEN71 826 SEK
25 aprFörvärvANDERS JENSEN386 277 SEK
25 aprFörvärvANDERS JENSEN96 710 SEK
25 aprFörvärvANDERS JENSEN116 100 SEK
25 aprFörvärvANDERS JENSEN110 813 SEK
25 aprFörvärvANDERS JENSEN174 051 SEK
21 nov 2022FörvärvChristina Schauman186 980 SEK
9 nov 2022FörvärvANDERS JENSEN505 373 SEK
9 nov 2022FörvärvANDERS JENSEN2 469 234 SEK
9 nov 2022FörvärvANDERS JENSEN25 480 SEK
25 okt 2022FörvärvChristina Schauman400 000 SEK
1 aug 2022AvyttringMatthew Hooper996 402 SEK

Verksamhetsbeskrivning

Viaplay Group är verksamt inom underhållningsbranschen. Inom bolaget återfinns ett brett utbud av TV kanaler, streamingtjänster samt radiostationer, som vidaresänds runtom den nordiska marknaden. Mer kända varumärken inkluderar ViaPlay, Rix FM samt Viasat. Kunderna återfinns bland företagskunder, där utbudet består av annonsering och digitala marknadsföringstjänster, samt bland privata användare.

Läs mer om Viaplay

Klicka dig gärna vidare till vår bolagssida för Viaplay för att ta del av mer aktuell information!

Tips: Vi kan också rekommendera att ladda ner vår populära app där du kan skapa en bevakning för bolaget och då automatiskt få pushnotis vid rapportsläpp men även efterföljande nyheter som uppdaterade analyser, riktkursrevideringar, insynstransaktioner och mycket mer – dessutom helt gratis!

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Viaplay

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Viaplay

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.