Viktig milstolpe för bränslecellsbolaget – order på 35 miljoner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Viktig milstolpe för bränslecellsbolaget – order på 35 miljoner

Viktig

Det svenska företaget Powercell, som specialiserar sig på bränslecellsteknologi, har erhållit en order värd 35 miljoner kronor från Vantastec Group. Ordern, som är en del av ett femårigt ramavtal, innebär leveranser under 2024 och 2025 och markerar en viktig milstolpe för Powercell.

  • Powercell har fått en order värd 35 miljoner kronor från Vantastec Group.
  • Ordern är en del av ett ramavtal och innebär leveranser under åren 2024 och 2025.

Enligt Powercells pressmeddelande kommer de levererade bränslecellssystemen, av modell VS5, att användas för att generera hjälpkraft till en transportflotta för matleveranstjänsten Meals on Wheels i Wales.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Nytt segment för Powercell

Ordern utgör en del av det femåriga ramavtal som Powercell ingick med ColGar Energy, ett dotterbolag till Vantastec, i juni 2023. Enligt avtalet skulle leveranserna starta först efter det att kunden godkänt produktens design, vilket har skett nu.

"Vi går nu in i ett nytt segment med våra utsläppsfria lösningar vilket öppnar för nya, betydande möjligheter. Denna produktintroduktion öppnar nya marknader för oss och här ser vi fördelen med statliga incitament för att stimulera efterfrågan på marknaden. Regioner och länder som investerar i vätgasinfrastruktur ser ganska snabbt en framväxande marknad med en fungerande värdekedja som kommer att driva branschen framåt och öka efterfrågan totalt sett", kommenterade Richard Berkling, vd för Powercell.

Vi på Börskollen ser fram emot att se hur Powercells inträde i detta nya segment kommer att påverka företagets framtid och hur det kan bidra till fördjupningen av vätgasmarknaden.

Börskollen om PowerCell

PowerCell är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern PCELL på Mid Cap. PowerCell verkar inom sektorn Kraftförsörjning och aktien har 28782 st ägare hos Avanza samt 6010 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

PowerCell Sweden är verksamma inom bränslecellsproduktion. Tekniken är patenterad med spjutspetsteknologi och modulsystemet av bränslecellsplattformar drivs av producerad vätgas med el, värme och vatten som utsläpp. Bränslecellerna är även designade för att klara av vätgas från exempelvis biogas, naturgas eller biodiesel. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om PowerCell, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om PowerCell

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien PowerCell

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt