PowerCell (PCELL) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med PowerCell
Bildkälla: PowerCell
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

PowerCell aktie

🔔 Skapa bevakning

PCELL  

PowerCell Sweden utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara, och därmed lätta att anpassa till kundernas behov. 

PowerCell grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvo-koncernen. Oavsett om bolaget utvecklar nya funktioner eller förbättrade produkter, stödjer PowerCells anställda lösningar som går utöver det konventionella för att säkerställa att kunderna drar nytta av genial bränslecellsteknik.

I början av 90-talet insåg Per Ekdunge, företagets grundare, potentialen i bränslecellsteknik. 1993 började AB Volvo undersöka bränslecellsteknik, en forskning som ledde till att PowerCell grundades 2008. Sedan dess har PowerCell lanserat ett antal banbrytande produkter som gör det möjligt för kunderna att minska sitt koldioxidavtryck.

Denna långa, djupa och breda erfarenhet har lett PowerCell dit bolaget är idag, med ett erbjudande av utsläppsfria kraftsystem baserade på innovativ bränslecell- och reformeringsteknik. PowerCell utvecklar och producerar bränslecellstackar och system med unik hög effekttäthet för stationära och mobila applikationer. PowerCells produkter drivs av rent eller reformerat väte och genererar el och värme utan några andra utsläpp än vatten. Med ett utvecklingsteam i världsklass når bolaget förvånande resultat mot att driva sina kunders verksamhet mot utsläppsfritt.

Om PowerCells aktie

Bolagets aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market under symbolen ”PCELL”.

PowerCell tillhör sektorn Kraftförsörjning och branschen Förnybarenergi. Bolaget har ett börsvärde på 9 060 MSEK, en omsättning på 84 MSEK och med ett resultat på -116 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien PowerCell

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper PowerCell (PCELL) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

PowerCell aktie handlas på börsen i Sverige, på listan First North, och med tickern PCELL. Aktien har ett P/E-tal på -77.8 och P/S-tal på 80.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

PowerCell utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

PowerCell Avanza – se aktiekurs idag

Se PowerCell senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter PowerCell – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien PowerCell.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla: PowerCell

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i PowerCell.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om PowerCell

PowerCell

TickerPCELL
ListaFirst North
LandSverige
SektorKraftförsörjning
BranschFörnybarenergi
Börsvärde9 060 MSEK
Omsättning84 MSEK
Vinst-116 MSEK
P/E-77.8
P/S80.4

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien PowerCell

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om PowerCell? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter