PowerCell - Nyheter, insynshandel och pressmeddelanden
Bolagssidan är framtagen i samarbete med PowerCell
Bildkälla: PowerCell

Vad är PowerCell?

PowerCell

PowerCell Sweden utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara, och därmed lätta att anpassa till kundernas behov. 

PowerCell grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvo-koncernen. Oavsett om bolaget utvecklar nya funktioner eller förbättrade produkter, stödjer PowerCells anställda lösningar som går utöver det konventionella för att säkerställa att kunderna drar nytta av genial bränslecellsteknik.

I början av 90-talet insåg Per Ekdunge, företagets grundare, potentialen i bränslecellsteknik. 1993 började AB Volvo undersöka bränslecellsteknik, en forskning som ledde till att PowerCell grundades 2008. Sedan dess har PowerCell lanserat ett antal banbrytande produkter som gör det möjligt för kunderna att minska sitt koldioxidavtryck.

Denna långa, djupa och breda erfarenhet har lett PowerCell dit bolaget är idag, med ett erbjudande av utsläppsfria kraftsystem baserade på innovativ bränslecell- och reformeringsteknik. PowerCell utvecklar och producerar bränslecellstackar och system med unik hög effekttäthet för stationära och mobila applikationer. PowerCells produkter drivs av rent eller reformerat väte och genererar el och värme utan några andra utsläpp än vatten. Med ett utvecklingsteam i världsklass når bolaget förvånande resultat mot att driva sina kunders verksamhet mot utsläppsfritt.

Om PowerCells aktie

Bolagets aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market under symbolen ”PCELL”.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla: PowerCell
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Nyhet | Ecoptimist

PowerCell – Beställning av två stycken förstudier från japanska återförsäljaren Inabata

PowerCell
30 Nov 2020 12:16

Du har väl inte missat våra bolagssidor?

Här hittar du allt om ett enskilt bolag. Utöver nyheter, videos, blogginlägg och insynshandel så hittar du även nyckeltal och bra relaterade länkar till bolagens hemsida men även direktlänkar till verktyg för analys m.m.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Om PowerCell

PowerCell

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerPCELL
ListaFirst North
LandSverige
SektorKraftförsörjning
BranschFörnybarenergi
Börsvärde15 275 MSEK
Omsättning84 MSEK
Vinst-117 MSEK
P/E-131.1
P/S147.5
VDRichard Berkling
OrdförandeMagnus Jonsson

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien PowerCell

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om PowerCell? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter