Viktig milstolpe för mjukvaruföretaget – stärker positionen inom digitala betallösningar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Viktig milstolpe för mjukvaruföretaget – stärker positionen inom digitala betallösningar

Viktig

Mjukvaruföretaget Crunchfish har tagit ytterligare ett steg för att förstärka sin position på den digitala betalningsmarknaden. Bolaget har patentansökt en lösning för säkra och skalbara mobila plånböcker med HCE för EMV-betalningar, både online och offline. Detta förväntas tillföra betydande värde till företagets totala adresserbara marknad och öka intäktsmöjligheterna på kort sikt.

  • Crunchfish har patentansökt en lösning för säkra och skalbara mobila plånböcker med Host-based Card Emulation (HCE) för EMV-betalningar.
  • Patentansökan förväntas bredda Crunchfishs adresserbara marknad och öka de kortsiktiga intäktsmöjligheterna.
  • Enligt Crunchfishs VD, Joachim Samuelsson, positionerar detta företaget som en disruptiv teknisk leverantör inom mobila kortbetalningar.

Crunchfishs patentansökan kommer i ett läge då mobila plånböcker med tokeniserade HCE-betalningar är den dominerande digitala betalningsmetoden globalt. Med nästan 5 miljarder mobila plånböcker i slutet av 2023, är detta en marknad med stor potential för företaget.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

En viktig milstolpe för Crunchfish

"Denna innovation är en viktig milstolpe för Crunchfish eftersom den positionerar Crunchfish som en disruptiv teknisk leverantör inom mainstream mobila kortbetalningar. Den totala adresserbara marknaden och intäktsmöjligheterna på kort sikt för Crunchfish ökar avsevärt genom att lägga till HCE-betalningsförmåga till vår säkra och skalbara Digital Cash-lösning för offlinebetalningar.", säger Joachim Samuelsson, vd för Crunchfish.

Vid Börskollen följer vi noga utvecklingen hos Crunchfish och är spända på att se hur detta steg kommer att påverka företagets position på marknaden. Inga finansiella detaljer kring patentansökan har dock offentliggjorts ännu.

Börskollen om Crunchfish

Crunchfish är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CFISH på First North. Crunchfish verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 5504 st ägare hos Avanza samt 816 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Crunchfish utvecklar interaktionslösningar för mobil handel och augmented reality (AR). Med hjälp av egenutvecklad appterminal och mjukvara möjliggörs digital mobilbetalning. Kommersialiseringen inom mobil handel görs i samarbete med övriga bolag inom koncernen. Inom AR erbjuder bolaget mjukvara för geststyrning av AR-glasögon och annan konsumentelektronik. Mjukvaran används på global nivå, med kunder inom varierande branscher. Crunchfish etablerades 2010 och har idag sitt huvudkontor i Malmö.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Crunchfish, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Crunchfish

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Crunchfish

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt