Visar tecken på vändning – Di ser köpläge med 40 procent uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Visar tecken på vändning – Di ser köpläge med 40 procent uppsida

Visar

Konsumentundersökningsbolaget Cint har börjat visa tecken på återhämtning enligt Dagens industri, som nu sätter en köprekommendation på aktien. Detta efter att Bolero, med kopplingar till riskkapitalisten Peder Pråhl, gått in i bolaget. Trots att 2023 inte förväntas bli ett tillväxtår, ser Di positivt på framtiden för Cint.

  • Cint uppvisar en liten omsättningstillväxt på 1,1 procent.
  • Bolero går in som ny ägare, vilket stärker bolagets position.
  • Potentiella nya finansiella mål kan ge en uppsida på 40 procent.

Tecken på återhämtning

Enligt Dagens industri har Cint, ett bolag verksamt inom konsumentundersökningar, börjat visa tecken på återhämtning. Den senaste rapporten visar en omsättningstillväxt på 1,1 procent, vilket är en positiv förändring efter en period av fallande omsättning. Di understryker att även om detta inte är ett trendskifte att tala om, är det ett tydligt steg i rätt riktning.

Boleros intåg

Bolero, med kopplingar till den mindre kända miljardären och riskkapitalisten Peder Pråhl, har nyligen gått in i Cint. Denna utveckling ses som positiv, då det kan innebära att Cints återgång till tillväxt kan bli mer långvarig än förväntat. Di påpekar att en nyemission kan behövas för att hantera nuvarande nettoskulden på knappt en miljard kronor, vilket kräver en långsiktig ägarbas.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Framtidsutsikter

Trots att 2023 inte förväntas bli ett tillväxtår för Cint, ser Dagens industri positivt på bolagets framtidsutsikter. Enligt tidningen kan 2024 bli ett år med tydligt förbättrad lönsamhet, potentiellt nya finansiella mål före årsskiftet och ett återvunnet förtroende från marknaden.

Detta skulle kunna leda till ett rörelsevärde motsvarande 12 gånger rörelseresultatet, vilket ger en uppsida på 40 procent.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och ser fram emot att se om Cint kan fortsätta på denna positiva bana.

Börskollen om Cint Group

Cint Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CINT på Mid Cap. Cint Group verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 6692 st ägare hos Avanza samt 2013 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Cint Group är verksamma inom IT-branschen. Bolaget är specialiserade inom utveckling av mjukvaror. De tekniska plattformarna används för digitala marknadsundersökningar. Kunderna består av företagskunder verksamma inom ett flertal sektorer. Utöver huvudverksamheten erbjuds diverse mervärdestjänster och tilläggsprodukter. Verksamhet innehas på global nivå med störst närvaro inom Europa och Nordamerika.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Cint Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cint Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Cint Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt