Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

VitvarujättenFoto: Electrolux pressbild

Vitvarujätten kämpar med lönsamhet och svag balansräkning

Trots ansträngningar att höja lönsamheten i USA, har vitvarubolaget Electrolux misslyckats med att vända trenden. Dessutom påverkas företaget negativt av en försvagad Europamarknad. Denna situation är problematisk, särskilt då företagets balansräkning är svag enligt en analys av Affärsvärlden.

Electrolux, som länge har varit en stark aktör på vitvarumarknaden, har nyligen mött betydande utmaningar. Trots intensiva insatser för att förbättra lönsamheten på den amerikanska marknaden har företaget inte lyckats nå önskade resultat. Dessutom har den europeiska marknaden försvagats, vilket ytterligare försvårar situationen för bolaget.

Nettoskulden överstiger börsvärdet

Affärsvärldens analys visar att Electrolux nettoskuld nu överstiger dess börsvärde. Detta är en oroande utveckling för företaget och dess aktieägare. Dessutom framhävs det att företagets balansräkning är svag, vilket kan göra det svårare för företaget att hantera nuvarande och kommande ekonomiska utmaningar.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Köpråd blir neutral

Affärsvärlden, som har haft ett köpråd på Electrolux aktie i nästan ett år, meddelar nu att de ändrar sin inställning. De skriver: "Vi har sedan ett knappt år ett köpråd på aktien men premisserna har visat sig fel så rådet slopas och blir neutral". Detta indikerar en osäkerhet kring Electroluxs framtida ekonomiska utveckling.

Om Electrolux

Electrolux är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 27391st ägare hos Avanza samt 6306st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Electrolux är ett tillverkningsbolag. Bolaget är specialiserade inom utveckling och tillverkning av hushållsmaskiner. Verksamheten återfinns på global nivå där bolagets produkter säljs via flertalet återförsäljare. I produktsortimentet ingår kylskåp, diskmaskiner, tvättmaskiner, dammsugare och spisar. Bolaget grundades ursprungligen 1919 genom en sammanslagning av Elektromekaniska AB och AB Lux. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Electrolux

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Electrolux

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.