Volvo-aktien nosar på årshögsta – Di ser ytterligare potential
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Volvo-aktien nosar på årshögsta – Di ser ytterligare potential

Volvo-aktien

Volvos senaste rapport överträffade marknadens förväntningar och förutspår en fortsatt stark marknad i Europa och Nordamerika. Detta har fått Dagens industri att bedöma att aktien har potential att stiga ännu mer.

Volvos senaste kvartalsrapport visade på en hög lönsamhet under både Q1 och Q2, vilket överträffade de högt ställda förväntningarna. I Q3-rapporten gav bolaget även en positiv marknadsprognos för nästa år, vilket indikerar att Volvos ägare kan förvänta sig starka marknader även under 2024 i både Europa och Nordamerika.

Ökade vinstförväntningar och positiv aktieutveckling

Dagens industri kommenterar att Volvos fortsatta förbättrade lönsamhet och de starka lastbilsmarknaderna utgör en mycket fördelaktig kombination för aktieägarna. Tidningen förutspår att vinstförväntningarna, framför allt för det fjärde kvartalet i år och för 2024, kommer att justeras betydligt uppåt efter dagens rapport.

I den inledande handeln efter rapporten steg Volvo-aktien med ca 3 procent, vilket tyder på att investerare har positiva förhoppningar om bolagets fortsatta framgång.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Om Volvo

Volvo (Volvo lastvagnar) är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global nivå. Bolaget startade sin verksamhet under 1927 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Volvo

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Volvo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.