Volvo B (VOLV B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Volvo B aktie

VOLV B  

Volvo (Volvo lastvagnar) är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global nivå. Bolaget startade sin verksamhet under 1927 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Volvo B tillhör sektorn Industri och branschen Industrimaskiner. Bolaget har ett börsvärde på 441 322 MSEK, en omsättning på 416 221 MSEK och med ett resultat på 23 484 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Volvo B

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Volvo B (VOLV B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Volvo B aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern VOLV B. Aktien har ett P/E-tal på 18.8 och P/S-tal på 1.3 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Volvo B utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Volvo B senaste utdelning är 15 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 6.9% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Volvo B Avanza – se aktiekurs idag

Se Volvo B senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Volvo B – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Volvo B.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Volvo B.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Volvo B

Volvo B

TickerVOLV B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschIndustrimaskiner
Börsvärde441 322 MSEK
Omsättning416 221 MSEK
Vinst23 484 MSEK
P/E18.8
P/S1.3
Utdelning15 SEK
Direktavkastning6.9%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Volvo B

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Volvo B? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter