Volvo Bussar missar stor upphandling – uppfyller inte hållbarhetskrav
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Volvo Bussar missar stor upphandling – uppfyller inte hållbarhetskrav

Volvo

Volvo Bussar utesluts från en stor upphandling av busstrafik i Stockholms innerstad på grund av nya hållbarhetskrav från SL. Enligt Dagens Industri ligger problemet i Volvos tillverkning i Egypten, medan Scania, med europeisk produktion, klarar kraven.

  • Volvo Bussar utestängs från upphandling i Stockholm.
  • SL:s hållbarhetskrav är orsaken.
  • Scania klarar kraven tack vare europeisk produktion.

Volvo Bussar utesluts på grund av tillverkningsplats

Volvo Bussar har blivit uteslutna från en omfattande upphandling av busstrafik i Stockholms innerstad. Orsaken är SL:s nya hållbarhetskrav, som Volvo inte uppfyller på grund av sin tillverkning i Egypten. Detta rapporterar Dagens Industri.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Scania drar nytta av europeisk produktion

I motsats till Volvo, uppfyller Scania de nya hållbarhetskriterierna tack vare sin satsning på europeisk tillverkning. Erik Bratthall, kommunikationschef på Scania, kommenterade till Dagens Industri: "Vi har investerat för att undvika det här problemet. Nu lönar det sig".

Hos Börskollen följer vi hur utveckling kan få konsekvenser för Volvos framtida affärer och deras strategi kring hållbarhet. Det blir intressant att följa hur Volvo Bussar kommer att anpassa sig till de nya kraven.

Börskollen om Volvo

Volvo är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern VOLV B på Large Cap. Volvo verkar inom sektorn Industri och aktien har 173620 st ägare hos Avanza samt 28125 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Volvo (Volvo lastvagnar) är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global nivå. Bolaget startade sin verksamhet under 1927 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Volvo, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Volvo

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Volvo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt