Volvo får ny "Street High" – ABG: Så stor är uppsidan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Volvo får ny "Street High" – ABG: Så stor är uppsidan

Volvo

Investeringsbanken ABG Sundal Collier har höjt sin riktkurs för Volvo till 360 kronor, vilket är den högsta riktkursen bland de stora analyshusen. Uppjusteringen kommer som en följd av bolagets förbättrade vinstprognoser, tack vare starka priser och högre än förväntad efterfrågan. Volvos börsvärde förväntas nu överstiga 730 miljarder kronor.

  • ABG Sundal Collier höjer riktkursen på Volvo till 360 kronor, vilket är det högsta bland de stora analyshusen.
  • Volvo förväntas nu nå ett börsvärde på över 730 miljarder kronor.
  • Analyshuset har också höjt prognosen för rörelseresultatet med 7-9 procent för 2024-2025.

Den nya riktkursen indikerar att Volvo, en av de största tillverkarna av lastbilar och bussar i världen, kommer att se sitt börsvärde stiga från nuvarande 624 miljarder kronor till över 730 miljarder kronor, enligt data från Dagens Industri.

Förbättrade vinstförväntningar

ABG Sundal Colliers positiva syn på Volvo grundar sig på företagets förbättrade vinstutsikter. Starka priser och en bättre än förväntad efterfrågan har lett till att analyshuset har höjt sin prognos för rörelseresultatet med 7-9 procent för 2024-2025. Denna uppdaterade prognos placerar ABG Sundal Collier 14 procent över konsensus på förväntningarna för 2024.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Rekordhöga aktiekurser

Idag nådde Volvo B-aktie en ny rekordnivå på 308,60 kronor per aktie. Detta visar att marknadens förtroende för företaget förblir starkt.

Vi på Börskollen ser med intresse på hur Volvo kommer att fortsätta att prestera på börsen i ljuset av dessa förbättrade prognoser.

Börskollen om Volvo

Volvo är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern VOLV B på Large Cap. Volvo verkar inom sektorn Industri och aktien har 167945 st ägare hos Avanza samt 28385 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Volvo (Volvo lastvagnar) är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global nivå. Bolaget startade sin verksamhet under 1927 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Volvo, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Volvo

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Volvo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt