Volvo tar in 15 miljarder kronor på kreditmarknaden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Volvo tar in 15 miljarder kronor på kreditmarknaden

Volvo

Lastbils- och busstillverkaren Volvo har genererat 15 miljarder kronor via en emission på kreditmarknaden. Detta markerar bolagets största emission någonsin och gör det till det första nordiska företaget att utnyttja euromarknaden i år.

  • Emissionen blev övertecknad, vilket visar på starkt intresse från investerare.
  • Krediten är uppdelad i två delar med löptider på 2,6 respektive 5 år.

Obligationsemissionen, som skedde i euro, fick stor uppmärksamhet och blev snabbt övertecknad. Detta tyder på att investerarnas förtroende för Volvo är starkt, trots den osäkerhet som råder på de globala marknaderna.

Uppdelad kredit med varierande löptider

Krediten är uppdelad i två delar, där den ena har en löptid på 2,6 år medan den andra sträcker sig över 5 år. Volvo kommer att betala en ränta på 50 respektive 67 punkter över en referensränta, rapporterar affärstidningen. Denna uppdelning ger företaget en viss flexibilitet i hanteringen av sina skulder och bidrar till att sprida riskerna över en längre tidsperiod.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En stor framgång för Volvo

Att emissionen blev övertecknad och att Volvo lyckades samla in så mycket som 15 miljarder kronor är ett tecken på starkt förtroende från investerare. Det är också en viktig milstolpe för bolaget, då det markerar deras största emission någonsin. Med dessa nya medel i kassan är Volvo väl positionerat för att navigera genom osäkra ekonomiska tider.

Om Volvo

Volvo är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 161170st ägare hos Avanza samt 27618st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Volvo (Volvo lastvagnar) är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global nivå. Bolaget startade sin verksamhet under 1927 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Volvo

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Volvo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt