Zoomability avslutar samarbete i Kina på grund av regulatoriska hinder
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Zoomability avslutar samarbete i Kina på grund av regulatoriska hinder

Zoomability

Zoomability, specialiserad på elfordon, har upphävt sitt joint venture-avtal i Kina. Detta efter att ha stött på problem med registrering hos myndigheterna. Trots detta avbrott, förväntar sig företaget att kunna initiera produktion i Kina senast i början av 2025, i enlighet med sina tidigare mål.

  • Zoomability stötte på problem med att få sitt JV-avtal registrerat hos de kinesiska myndigheterna.
  • Företaget förväntar sig att kunna starta produktion i Kina senast i början av 2025.
  • Detta avbrott förväntas inte påverka den förväntade ökningen av försäljningsvolymen under 2024.

Zoomability meddelade att företaget nyligen fick tecken på att det JV-avtal de ingick med Shandong Xinyue Health Technology den 8 mars hade stött på problem med registrering hos myndigheterna. "Vi har idag fått officiellt besked att så var fallet på grund av regulatoriska förändringar kopplat till Xinyue. Varför i detalj, har vi inte fått något tydligt besked om", förklarade företaget i ett uttalande.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Zoomabilitys fortsatta planer i Kina

Zoomability uttryckte överraskning över situationen, speciellt eftersom företaget inte hade fått några indikationer på att detta kunde hända under förhandlingarna före avtalets undertecknande. Trots detta bakslag, har företaget fortsatt ambition att producera och sälja Zoom Uphill och kommande produkter i Kina. De räknar med att ha en produktion igång i landet senast början på 2025, vilket ligger i linje med tidigare mål.

"Notera att det här inte kommer att påverka den ökning av försäljningsvolymen vi räknat med under 2024", avslutade Zoomability. Här på Börskollen följer vi noggrant utvecklingen och hur detta kan påverka den globala elfordonsmarknaden.

Börskollen om Zoomability

Zoomability är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ZOOM på Spotlight. Zoomability verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 3633 st ägare hos Avanza samt 731 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Zoomability utvecklar, producerar och vidaresäljer eldrivna fordon. Produkterna är huvudsakligen avsedda att användas för personer som lider av diverse fysiska nedsättningar och sjukdomar där begränsad rörlighet förekommer i vardagen. Kunderna återfinns bland privata personer, runtom den europeiska marknaden där bolaget driver försäljning via olika samarbetspartners. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Zoomability, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Zoomability

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Zoomability

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt