Zoomability ingår joint venture i Kina
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Zoomability ingår joint venture i Kina

Zoomability

Elfordonsföretaget Zoomability har ingått ett joint venture-avtal med Shandong Xinyue Health Technology (SXHT) i Kina. Joint venture-bolaget, Zoomability Shandong, kommer att ägas av båda företagen, med Zoomability som äger 35% och SXHT 65%. Produktionen av Zoom Uphill, ett kvalitetssäkrat produkt, förväntas komma igång senare i år.

  • Zoomability kommer att äga 35% av det gemensamma företaget, med SXHT som äger majoritetsandelen på 65%.
  • Produktionen av Zoom Uphill förväntas börja i slutet av detta år, med en gradvis ökning av produktionen baserad på efterfrågan.
  • Zoomability Shandong kommer att marknadsföra och sälja Zoom Uphill och eventuellt kommande produkter i Kina och Sydkorea.

Zoomability Shandong kommer att kapitaliseras första året med 5 miljoner kinesiska renminbi, motsvarande 7,2 miljoner svenska kronor. Styrelsen för det nya bolaget kommer att bestå av fem medlemmar, varav två kommer från Zoomability, som också kommer att utse en vice VD.

Produktion och försäljning

Zoom Uphill, en kvalitetssäkrad produkt, förväntas börja produktionen i slutet av året. Dock kommer produktionen att öka successivt baserat på efterfrågan, och under det första hela året räknar bolaget inte med att producera mer än 500 enheter av Zoom Uphill.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Marknadsstrategi

Zoomability Shandong kommer att marknadsföra och sälja Zoom Uphill och eventuella nya produkter i Kina och Sydkorea. Dessutom kommer Zoomability att ha möjlighet att köpa dessa produkter och sälja dem i andra länder där de är representerade. I Börskollen håller vi ett öga på hur detta samarbete utvecklas och dess effekter på Zoomabilitys globala expansion.

Börskollen om Zoomability

Zoomability är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ZOOM på Spotlight. Zoomability verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 3754 st ägare hos Avanza samt 750 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Zoomability utvecklar, producerar och vidaresäljer eldrivna fordon. Produkterna är huvudsakligen avsedda att användas för personer som lider av diverse fysiska nedsättningar och sjukdomar där begränsad rörlighet förekommer i vardagen. Kunderna återfinns bland privata personer, runtom den europeiska marknaden där bolaget driver försäljning via olika samarbetspartners. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Zoomability, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Zoomability

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Zoomability

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt