ABAS Protects nyintroduktion tecknades till drygt 75 procent
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

ABAS Protects nyintroduktion tecknades till drygt 75 procent

ABAS

Industribolaget ABAS Protect nyintroduktion inför notering på Spotlight Stock Market tecknades till drygt 75 procent, vilket innebär att bolaget tillförs 9,4 miljoner kronor före emissionskostnader på 1,3 miljoner kronor. Bolaget hade på förhand ingått teckningsförbindelser om 5,4 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen tecknades av 150 nya investerare vilket innebär att bolaget har 175 aktieägare vid notering på marknadsplatsen. Handeln i ABAS:s aktie inleds den 1 november och handel i teckningsoptionerna inleds så fort de blivit registrerade hos Bolagsverket, dock tidigast den 1 november.

- Vi har under teckningstiden mött ett stort antal investerare på olika aktieträffar runt om i södra Sverige och fått ett väldigt positivt mottagande av dessa, med mycket relevanta frågor och tillmälen. De som satt sig in i bolaget har verkligen förstått vilka möjligheter vi har att växa vidare både i Norden och norra Europa. Tyvärr är humöret hos de flesta investerare inte på topp efter den hysteri på nya bolag som noterat sig de senaste åren och inte kunnat leva upp till förväntningarna. Som vd för ABAS har jag stora förhoppningar på den framtida utvecklingen, vilket jag delar med flera av våra anställda som valt att bli aktieägare, vilket är extra roligt. Nu är det full fart att iordningställa de nya lokaler vi förvärvade i somras så dessa kan bli klara för produktion i början av 2023. Med den nya tillverkningsenheten ska vi kunna fortsätta att växa och leverera till kunderna det de efterfrågar i rätt tid, kommenterar vd Tomas Karlsson.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om ABAS Protect

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien ABAS Protect

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt