Nyhet

ABB

ABB siktar på att dra in minst 750 miljoner dollar från noteringen av sin verksamhet kring elbilsladdning

ABB förväntar sig dra in minst 750 miljoner dollar från noteringen av sin enhet inom elbilsladdning. Det uppgav vd Björn Rosengren på torsdagen efter att bolaget släppt sina Q4-siffror, rapporterar Reuters.

Han sade att listningen troligen blir av under första halvåret 2022 och det i Schweiz.

ABB, som tänker behålla en majoritetspost i enheten, ska använda noteringslikviden till att investera i den, sade Rosengren.

Under rapportsamtalet meddelade Rosengren också att Turbocharging-enheten kommer knoppas av och förmodligen noteras i Schweiz under andra kvartalet i år.

Vidare kommenterade ABB-chefen det övergripande läget inom koncernen. Han sade att året har börjat väldigt starkt och bolaget dras med den största orderboken någonsin, vilket man måste leverera på.

ABB backar drygt 2 procent på rapporten som var överlag i linje med förväntan.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ABB

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ABB

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt