Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Abelco

Abelco ökade marknadsvärdet för portföljen i tredje kvartalet

Investmentbolaget Abelco ökade sitt marknadsvärde i portföljen till 537,2 miljoner kronor i det tredje kvartalet, från 391 miljoner i det andra kvartalet. Mätt per aktie innebär det cirka 0,29 kronor.

"Att ha rätt tajming med rätt produkter som ska vara verksamma på rätt marknad är något vi ständigt analyserar i Abelco. Detta för att kunna vara rätt positionerad med våra portföljbolag i den ständigt förändrande marknaden. Vi söker hela tiden för att med små medel få en så stor hävstång som möjligt av det underliggande värdet", uppger vd Johan Rooth.

Han fortsätter.

"Under kvartalet och den rådande marknaden har vi arbetat hårt med att ligga bra positionerade i portföljen och nu med listningen av RightBridge tycker jag att vi nu har en närmast perfekt positionering kring det 'digitala entertainment' segmentet. Vi täcker allt från casual play spel, Metaverse, Web 3.0 och vidare in genom e-sportens värld och deras communities. Vi har en otroligt bra räckvidd över hela branschen och segmentet, och det skall vi utnyttja."

Abelco-chefen uppger att företaget skall vara en brygga mellan den analoga och digitala världen. Fler och fler affärsmodeller bedömer han måste kliva in i den digitala världen.

Inflationen har också påverkat bolaget, dels genom investeringstakten men även utvecklingen i några av portföljerna. Abelco har också ögonen på e-handelsområdet.

"Vi i Abelco vill nu ta nästa steg med att utveckla vårt e-handels segment. Vi behöver snabba på processerna i det segmentet och vi ser flera bra affärer där ute och tackar idag nej till affärer då vi inte har resurserna eller likviden för att slutföra och kapitalisera på den identifierade hävstången. Vi är inte nöjda med att ha några få bolag som är listade. Abelco skall ha flera och då inte behöva förlita sig på några enstaka bolags utveckling i portföljen", uppger Rooth.

Abelco-chefen ser nya segment som växer fram inom e-handel. Den traditionella e-handeln minskar något, men samtidigt ökar den interagerande e-handeln och sammanvävs med "content" och communities.

Han lyfter också fram att bolaget skall skapa bättre finansiell flexibilitet för de listade innehaven i syfte att skapa fler möjligheter och affärer. Rooth ser möjligheter att växa även under rådande marknad.

"Vi ser flera listade bolag som idag är undervärderade men också flera möjligheter för oss att utveckla dem i vår onoterade portfölj. Där vi kan se en tillväxt och hävstång i en bättre takt med en diversifierad portfölj. Abelco skall ha flera ben som kan lyfta värdet och tillväxten, denna marknad är också möjligheternas marknad", uppger han.

Rightbridge Ventures noteras på First North genom ett omvänt förvärv av Agilit Holding.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Abelco Investment

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Abelco Investment

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt