Nyhet

ABG

ABG höjer Klarabo till köp

Analyshuset ABG Sundal Collier höjer rekommendationen på fastighetsbolaget Klarabo till köp från behåll, men drar samtidigt ned riktkursen till 42 från 46 kronor som en följd av estimatrevideringar mot bakgrund av korta räntebindningstider.

Det framgår av en ny analys.

ABG konstaterar att Klarabos kärnportfölj består av bostäder med låg risk för vakanser och man anser att bolagets tillväxtstrategi är attraktiv. Klarabo-aktien handlas till en rabatt om 11 procent mot substansvärdet. ABG bedömer också att Klarabo kan vara mer flexibel än de flesta sektorkollegor mot bakgrund av låg belåning och god tillgång på likviditet.

Klarabos genomsnittliga räntebindningstid är 1,9 år per fjärde kvartalet 2021, vilket kan jämföras med sektorns genomsnitt 3,0 år.

Klarabo stiger under den inledande börshandeln med 0,8 procent till 32,47 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om KlaraBo

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien KlaraBo

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt