Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

ABG

ABG ser hög lönsamhet i Atvexa som temporär, räknar med högre operativa kostnader nästa år

Utbildningsbolaget Atvexa, som är aktuella för uppköp, levererade sin rapport för tredje kvartalet på fredagen. Siffrorna i rapporten var solida, skriver ABG Sundal Collier i en rapportkommentar.

Det som ABG tar med sig från rapporten är att Atvexa genomförde tre förvärv och ett till efter periodens utgång. Atvexa har sagt att diskussionerna drar ut på tiden till följd av att säljarna har svårt att ta till sig de nya lägre värderingarna. Men att bolaget landat fyra affärer är ändå en indikation på att säljarna sakta accepterar den nya verkligheten, skriver ABG.

ABG anser också att den högre lönsamheten som uppvisades under kvartalet är att betrakta som temporär. Man tror också på högre operativa kostnader under nästa år i samband med att den coronarelaterade sjukfrånvaron minskar.

“I år ledde den ökade sjukfrånvaron till kostnadsbesparingar i sektorn eftersom det har varit svårt att få tag på vikarier”, påpekar ABG.

Analystjänsten väljer efter rapporten att höja försäljningsprognosen med 1,2 procent för hela räkenskapsåret 2022/23, och lämna den för justerade rörelsemarginalen oförändrad.

Efter rapporten väljer ABG att höja det motiverade värdet något till 73-120 kronor från 72-118 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Atvexa

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Atvexa

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt